Wow! Dit zijn de rijkste modellen ter wereld

Van Cindy Crawford tot Heidi Klum.

Of het nu gaat om een onbekende of om the rich and famous, we blijven het heerlijk vinden om af en toe een kijkje in andermans portemonnee te krijgen. De Marie Claire dook in de wereld van fashion en maakten een lijstje met de rijkste modellen ter wereld, en wow, dat zijn nogal bedragen.

Heidi Klum: $160 miljoen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Heidi Klum (@heidiklum)

De Duitse Heidi Klum heeft met opdrachten voor Sports Illustrated en Victoria Secret natuurlijk een modellen-cv om u tegen te zeggen, maar het model verdiende uiteindelijk big bucks door tv-werk te doen. Ze had haar eigen televisieserie Germany’s Next Top Model, presenteerde Project Runway en nam van 2013 tot en met 2018 deel als jurylid in het programma America’s Got Talent, waarin ze sinds 2020 weer jureert.

Iman: $200 miljoen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door IMAN (@the_real_iman)

Model Iman wordt vaak gezien als ’s werelds eerste topmodel van kleur. Haar topmodellenstatus verkreeg ze door onder andere model te staan voor de meest prestigieuze bladen ter wereld. Na bijna twintig jaar als model te hebben gewerkt, richtte ze in 1994 haar eigen cosmeticabedrijf op, met als missie om make-up te ontwikkelen voor vrouwen voor wie het doorgaans moeilijk was om de juiste make-uptinten te vinden.

Gisele Bündchen: $400 miljoen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gisele Bündchen (@gisele)

Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar Gisele Bündchen werd al op 14-jarige leeftijd ontdekt. Hoe precies? Well, toen ze bij een McDonalds-vestiging in São Paulo aan het eten was. Ze wordt gezien als een van de meest iconische Victoria Secret-modellen allertijden. En haar tijd als Angel en ander modellenwerk heeft voor veel geld in het laatje gezorgd. Van 2002 tot en met 2017 verscheen ze in de jaarlijkse Forbes-lijst van ’s werelds bestbetaalde modellen.

Cindy Crawford: $400 miljoen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cindy Crawford (@cindycrawford)

In 1982 brak Cindy Crawford door als model toen ze de Elite Look of the Year-award won. Ze liep tig modeshows en sloot langdurige samenwerkingen met miljoenenmerken, waaronder Pepsi. Niet zo gek dat ze inmiddels een leuk bedrag op haar bankrekening heeft staan.

Kathy Ireland: $500 miljoen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kathy Ireland® (@kathyireland)

 In de jaren tachtig en negentig maakte Kathy Ireland furore als model. En hoe! Ze verscheen 13 opeenvolgende jaren in het swimsuit issue van Sport Illustrated, waarvan drie keer op de cover. Ook daarna zat ze niet stil. Ze richtte haar eigen marketingbedrijf Kathy Ireland WorldWide op en liep hiermee binnen. Schamel voorbeeldje: in 2021 genereerde haar bedrijf een winst van 3,1 miljard dollar!

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress

 

Laatste nieuws