Déze route lopen de Oranjes dit jaar met Koningsdag

Het belooft weer een gezellige dag te worden!

Vrij van werk, gezellige rommelmarkten, oranjetompoucen: wie heeft er nu geen zin in Koningsdag? Hoewel we nog even moeten uitkijken naar de dag dat Wim-Lex zijn verjaardag viert, is er al wel meer bekend over hoe de Oranjes Koningsdag zullen invullen. 

Dichter bij huis

Vorig jaar reisde Willem-Alexander met vrouw en kids af naar Maastricht, maar eerder werd al bekend dat de royals deze keer wat dichter bij huis zullen blijven. Dit jaar viert de koning zijn verjaardag namelijk in Rotterdam – zo dichtbij, dat we bíjna zouden denken dat Wim-Lex op de fiets komt aanzetten.

De route

Waar de koninklijke familie precies zou verschijnen om handjes te schudden was vooralsnog niet bekend, maar de gemeente van Rotterdam heeft nu laten weten welke route de Oranjes zullen afleggen. Na een ontbijtje op bed (oké, dat hebben we zelf verzonnen) verschijnt de koning om 11:00 uur in de Afrikaanderwijk. Daarna legt de familie maar liefst één kilometer af, waar ze in totaal zo’n twee uur over zullen doen – inclusief handjes schudden en koekhappen, natuurlijk. De Oranjes stappen zelfs nog in de watertaxi om langs het schip SS Rotterdam te varen, om uiteindelijk te eindigen op het Binnenrotteplein. Hier zal de koning – mogelijk op traditionele wijze met een biertje in zijn hand – het feest inluiden. Welke artiesten de koning zullen toezingen, horen we op 30 maart, wanneer het officiële programma bekend wordt gemaakt.

Aanwezigen

Wie er allemaal ten tonele zullen verschijnen deze Koningsdag? Dat is nog onbekend, maar het zou kunnen dat we prinses Alexia dit jaar moeten missen. Zij vertoeft op dit moment natuurlijk in Wales, en de kans bestaat dat de rebel-prinses op de verjaardag van haar vader midden in haar eindexamens zit. Even op en neer vliegen vanuit Wales wordt dus een tikkeltje lastiger, al lukte het Alexia vorig jaar wél om erbij te zijn. De verwachting is in ieder geval dat de koning samen met Máxima en at least twee van de drie A’tjes zijn opwachting zal maken.

Bron: Blauw Bloed, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws