Koken met Meghan: dít is het nieuwste project van de hertogin

Het biedt ons een kijkje in de koninklijke keuken.

Lees ook

Geen chef aan huis voor de Sussexjes. Naar verluidt vindt Meghan het leuk om elke dag te koken, en is ze constant in de weer met haar favoriete gerechten. Binnenkort krijgen wij hier ook een glimp van, want er is aangekondigd dat ze een van de beroemdheden is die een bijdrage zullen leveren aan The World Central Kitchen Cookbook van de Spaanse chef-kok Jose Andres.


Nieuwste project

Het zijn een paar drukke maanden geweest voor Meghan Markle, na de release van de Netflix-documentaire Harry & Meghan en de lancering van het boek Spare van haar man, prins Harry. Maar de voormalige actrice heeft een plekje vrijgemaakt in haar volle agenda, want haar nieuwste project werd onlangs alweer bekend gemaakt. En dat biedt ons een kijkje in de koninklijke keuken van de hertogin. Smullen geblazen, want sinds haar lifestyle blog genaamd The Tig – dat ook vaak in het teken van eten stond maar offline ging na haar verloving met prins Harry – hebben we dit moeten missen.

Bijdrage aan kookboek

Afijn, de hertogin van Sussex is dus een van de beroemdheden, naast bijvoorbeeld Michelle Obama, die een bijdrage zullen leveren aan het nieuwste kookboek van de Spaanse chef-kok Jose Andres. Meghans bijdrage werd bevestigd in een post op de Archewell-website waarin stond: “Dit weekend kondigde chef-kok Jose Andres, een oude vriend en partner van The Archewell Foundation, de aanstaande release aan van The World Central Kitchen Cookbook: Feeding Humanity, Feeding Hope.”

“Het kookboek is een boeiende verzameling verhalen en recepten van gerenommeerde chef-koks, lokale koks en vrienden van de wereldwijde non-profitorganisatie, die gemeenschappen voedt die getroffen zijn door natuurrampen en humanitaire crises”, vervolgde het bericht. “Alle opbrengsten van de auteur zullen de noodhulpinspanningen van de WCK [World Central Kitchen, red.] ondersteunen, en Meghan, de hertogin van Sussex, is er trots op een recept te hebben bijgedragen.”

Citroen olijfoliecake

In maart 2021 stuurde de hertogin haar favoriete baksel – dat nu in het boek staat – naar een groep vrouwelijke restauranthouders die samenwerkten met de WCK om tijdens de pandemie maaltijden aan hun gemeenschap te verstrekken.

Wat ze toen bereidde? Een heuse citroen-olijfoliecake met citroenen uit eigen tuin! Hoewel we niet precies wisten hoe Meghan de cake bereidde, waren er op het internet als snel tig recepten te vinden voor de citroencake met olijfolie. Binnenkort weten we dus hoe je haar favoriete recept, de citroen olijfoliecake à la Meghan Markle, exact na maakt!

Bron: Hello! Magazine, Instagram @wckitchen | Beeld: NL Beeld/ Brunopress


 

Laatste nieuws

Zie ook