Onherkenbaar! Dit is hoe Marijke Helwegen er vroeger uitzag

Wow!

Heftige jeugd

Harry vertelde in datzelfde interview dat het destijds helemaal niet goed ging met Marijke. “Ze kampte jarenlang met anorexia, al had ik dat niet direct in de gaten. In die tijd was anorexia nog een onbekend begrip. Ik maakte me wel zorgen over dat overdreven lijnen, maar wist niet dat het een ziekte was met een psychische oorzaak”, aldus man-van.

Zelf heeft Marijke ook al eens teruggeblikt op die heftige jaren. “Vroeger had ik anorexia en leefde ik op cola en drop. Nu heb ik dat vervangen door noten en vijgen. Ik weet niet eens meer hoe een koekje smaakt”, vertelde ze aan het AD.

Blonde lokken

Maar goed, hoe zag de jonge Marijke er dan eigenlijk uit? Ze deelde ter gelegenheid van haar eerste stappen met haar gloednieuwe Twitter-account al eens een kiekje uit de oude doos:

Een wereld van verschil! Maar ergens in die ogen zien we nog altijd die sparkle die we van Marijke gewend zijn. Of, zoals Harry het al stelde: “Eigenlijk is ze in al die jaren geen spat veranderd.”

Gezicht

Uiteindelijk werd Marijke via haar werk voor cosmetisch arts Robert Schoemacher een waar boegbeeld voor de plastische chirurgie. Als ervaringsdeskundige wist de welbespraakte Marijke precies de ins and outs van allerlei cosmetische ingrepen uit te leggen.

Haar open karakter maakte haar een heel geschikte woordvoerder voor het werk van Schoemacher. Het bijgevolg hiervan was dat ook Marijke zélf een BN’er werd naast de beroemde arts. “Dat hadden we natuurlijk nooit verwacht”, vertelde Harry hierover. Inmiddels zijn we een aantal decennia verder, en is Marijke nog altijd een graag gezien gezicht in society-cirkels. Misschien na het verwijderen van de implantaten niet meer met de borstjes vooruit, maar nog altijd met de lipjes getuit!

Bron: Margriet, AD.nl, Telegraaf, RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws