Maakt het leven mooier

Joe Biden niet aanwezig bij kroning koning Charles

Charles hoeft waarschijnlijk niet te rekenen op de Amerikaanse president.

Joe Biden Visit To Canada

Koning Charles kan beginnen met aftellen, want zijn kroning komt steeds dichterbij. In mei is het zover en kunnen (koninklijke) gasten zich gaan opmaken voor een meerdaags koninklijk evenement. Charles hoeft in ieder geval niet te rekenen op de Amerikaanse president Joe Biden, want hij zou naar verluidt de uitnodiging hebben afgewezen.

Gasten

We wachten vol spanning het memorabele moment in mei af wanneer Koning Charles officieel wordt gekroond. De gasten kunnen zich opmaken voor een meerdaags koninklijk evenement dat – hoe kan het ook anders – gepaard zal gaan met een hoop bombarie. De geruchtenmolen draait dan ook overuren over hoe deze dag er precies uit zal komen te zien en wie er allemaal aanwezig zullen zijn. Want we weten bijvoorbeeld nog steeds niet of Harry en Meghan zullen afreizen naar de UK voor de ceremonie.

Afvaardiging

Wie in elk geval niet aanwezig zal zijn is Joe Biden. De Amerikaanse president wordt volgens The Daily Telegraph niet verwacht bij de kroning vanwege een overlappende agenda. Hij is van plan zijn afvaardiging te sturen. En die afvaardiging zal hoogstwaarschijnlijk first lady Jill Biden zijn. Joe Biden en koning Charles hebben een sterke band, waardoor Joe het belangrijk vindt om een 'goede verantwoordelijke' in zijn plaats te sturen naar het evenement.

Een bron vertelde aan The Daily Telegraph dat er "misschien nog pogingen worden ondernomen om te zien of Biden kan worden overgehaald om naar de kroning te komen." Een andere bron zei weer dat zijn plannen "niet waterdicht" waren en dat hij "technisch gezien nog steeds in het spel was." We zullen dus waarschijnlijk pas kort voor de kroning weten of het Jill of Joe Biden gaat zijn die in het vliegtuig stapt richting het Verenigd Koninkrijk.

Bron: People | Beeld: NL Beeld

Royalty
  • US President Joe Biden listens to a question during a joint press conference with Canada's Prime Minister Justin Trudeau, in Ottawa, Canada, on Friday, March 24, 2023. Photo by Adrian Wyld /CP/ABACAPRESS.COM