Willem-Alexander lanceert een koninklijke podcast

'Het zijn toch geen prietpraatjes, dit?'

Het tienjarig troonjubileum van onze koning wordt dit jaar uitgebreid gevierd. Natúúrlijk is Koningsdag dit jaar dan ook extra feestelijk, maar ook in de aanloop naar de grote dag toe staat er een hoop extra leuks op de planning. Zo ook een gloednieuwe podcast door de koning!

Door de ogen van de koning

Zojuist kondigde het koninklijk huis aan dat er vanaf morgen al (!) geluisterd kan worden naar de eerste set afleveringen van een gloednieuwe podcast: Door de ogen van de Koning. In tien delen vertelt onze Wim-Lex over zijn afgelopen tien jaren als koning, met in elke aflevering een ander jaar dat centraal staat – van 2013 tot nu én daar een stukje voorbij. Want hoe kijkt Willem-Alexander eigenlijk naar de toekomst?

Gesprekspartner van de koning is radio-veteraan Edwin Evers. De twee zijn geen vreemden voor elkaar: zo was de koning in zijn dagen als Prins van Oranje al enkele malen te gast in uitzendingen van Edwin Evers tijdens de Olympische Spelen.

koning podcast
Beeld: ©RVD

Ontspannen

In de eerste beelden die we te zien krijgen van de podcast, lijkt het er allemaal ontspannen aan toe te gaan. Zo zien we de beide heren tegenover elkaar plaatsnemen achter de microfoon in WA’s werkkamer in Paleis Huis Ten Bosch, waar Wim-Lex onder andere grapt over het maken van een ‘prietpraatje’. “Een prietpraatje? Ik ben een bloedserieuze interviewer!”, brengt Evers hier quasi-verongelijkt tegenin.

Daarnaast krijgen we direct te zien dat ook de zwaardere onderwerpen niet gemeden worden. Zo vertelt Willem-Alexander over het verlies van zijn broer, en gaat hij nogmaals door het stof om dat bijzonder slecht geplande uitje naar Griekenland terwijl iedereen aan huis gekluisterd was tijdens de coronaperiode.

Van de koning naar je speakers

Morgenochtend om 07.00 uur stipt verschijnen de eerste drie afleveringen van de bijzondere podcast. Daarna kunnen we wekelijks op de donderdagochtend wakker worden met een nieuwe editie. De podcasts verschijnen onder andere op Spotify, Apple Podcast, Podimo, TuneIn, Google Podcasts, Overcast, Pocket Casts en Deezer.

De titels van de eerste set afleveringen zijn hierbij ook al bekendgemaakt:

  • 2013 Inhuldiging – ‘Wie denk je wel dat je bent dat je dit mag doen?’
  • 2014 MH17 – ‘Hier kun je je onmogelijk op voorbereiden’
  • 2015 Thuisgevoel – ‘Iedereen in Nederland moet zich thuis kunnen voelen, ongeacht afkomst, achtergrond, herkomst…’

Wij zetten onze wekkertjes morgen in elk geval extra vroeg voor de eerste set afleveringen!

Bron: RVD | Beeld: ©RVD

Laatste nieuws