Edsilia Rombley: ‘Mijn tante Rosa is altijd een beetje bij me’

'Als ik iets spannends moet doen, dan spreek ik ook altijd uit: tante, sta me bij...'

In gesprek met Beau Monde legt zangeres Edsilia Rombley uit wie haar reddende engel is: haar tante Rosa. We zouden misschien nooit van Edsilia hebben gehoord als haar tante Rosa haar niet op het podium had gekregen bij de Soundmixshow!

Humor in donkere tijden

“Mijn tante Rosa is letterlijk een engel, want ze leeft niet meer. Ik kan er nog emo van worden, het was verschrikkelijk”, legt Edsilia uit. Het ging al langer niet goed met haar tante en bezoeken aan het ziekenhuis kwamen regelmatig voor. “Om het luchtig te houden, en omdat ze zelf humor had, begonnen wij er grapjes over te maken: ‘Heb je je taxi weer besteld?’ Of: ‘Had je nog strippen over op je abonnement bij het ziekenhuis?’ Dan lagen we allemaal in een scheur, tante Rosa het hardst”, blikt ze terug.

Maar in augustus 2011 komt de klap: tante Rosa keert niet meer terug uit het ziekenhuis, en komt te overlijden op 67-jarige leeftijd. “Dat was een van de zwartste dagen van mijn leven”, deelt Edsilia.

Tweede moeder

De band met haar tante is altijd heel belangrijk voor haar geweest. Zo legt ze uit dat tante Rosa jarenlang een ’tweede moeder’ voor de zangeres is geweest. “Ik kon het met tante Rosa overal over hebben”, herinnert ze zich. “Als ik bij haar en mijn oom logeerde, was het echt tante Rosa en ik, urenlang kletsen, dat ging maar door. Met mijn moeder kon ik ook goed praten, en dat kan ik nog steeds, maar er waren toch zaken die ik alleen met mijn tante besprak.”

Enne, zonder tante Rosa zouden we wellicht nooit geweten hebben van Edsilia’s gouden keeltje. “Tante Rosa zag hoeveel plezier zingen mij gaf, maar ze had ook in de gaten dat ik veel te verlegen was om er iets mee te doen. We keken in die tijd vaak naar de Soundmixshow en zij heeft me overgehaald om mee te doen”, legt la Rombley uit. “Ik weet zeker dat ik nooit had gewonnen als tante Rosa er niet zo op had zitten hameren dat ik moest meedoen.”

Engel

“Als ik iets spannends moet doen, dan spreek ik ook altijd uit: tante, sta me bij, let me go through this”, vat Edsilia samen. “Ik ben niet heel spiritueel aangelegd, maar op zulke momenten voel ik haar aanwezigheid heel sterk. Dat is voor mij een teken dat ze over mij waakt. Ook al is ze niet meer fysiek op deze aarde, ze is toch altijd een beetje bij me. Mijn tante Rosa, mijn engel.”

Dit artikel is afkomstig uit de nieuwste Beau Monde. In deze editie onthullen ook Patricia Paay en Ferry Doedens wie hun reddende engels zijn. Daarnaast interviewen we Quinty Trustfull over haar liefde, haar leven, en haar carrière na Koffietijd. Nu in de winkels!

Interview: Fleur Baxmeier | Beeld: Ruud Baan

Laatste nieuws