De blijmakers van Karsu: ‘In zingen kan ik mijn emoties kwijt’

'Afgelopen jaren waren niet makkelijk. Het is me voor het eerst gelukt verdriet goed te omschrijven.'

Onlangs ging Beau Monde in gesprek met Karsu over wat haar blij maakt in het leven. Couture van Jan Taminiau en pornstar martini’s. Maar ook haar verloofde, familie en haar stoute kat. Dit zijn de plezierbrengers van zangeres en pianist Karsu Dönmez.

Familiediner

“Mijn familie is mijn basis, mijn warmte, mijn heiligdom. Helaas heb ik hen vorig jaar te weinig gezien, omdat ik zo hard gewerkt heb. Dat ga ik voortaan anders doen. Eerst familie en leuke-dingen-doen in de agenda zetten, vervolgens werk daar omheen plannen.”

Verloofde Mike

“Mike en ik passen bij elkaar, omdat we goed samen kunnen praten en er voor elkaar zijn als het moeilijk gaat. Juist in de donkere tijden leer je de ander kennen; ontdek je wat je aan de ander hebt. We zijn verloofd. In principe verandert onze relatie niet als we trouwen, maar het is een mooie belofte die je naar elkaar toe uitspreekt.”

De keuken in

“Koken is mijn favoriete uitlaadklep. Wil ik tot rust komen, dan duik ik vijf uur lang de keuken in – dit tot groot genoegen van mijn verloofde. Favoriet is de Turkse cuisine, omdat ik daarmee ben opgegroeid. Door de jaren heen is mijn smaak verfijnd. Omdat ik vaak optreed in Turkije, heb ik veel verschillende regionale gerechten kunnen proeven. De Turkse keuken is makkelijk te maken en veel gezonder dan men denkt. Zo zijn ze aan de westkust erg van het vegetarische en de vis.”

Eigen kookboek

“Onlangs is Karsu’s Kitchen uitgekomen en is mijn culinaire programma bij 24Kitchen gestart. Mijn kookboek zit vol lekkere, gevarieerde en gezonde recepten, maar ook veel humor. Het is bijna theater wat ik daar geprobeerd heb te maken! In het boek staan klassiekers uit de Turkse keuken, maar ook family favorites. Van vega tot vis en vlees, van tafels vol mezzes tot simpele snelle maaltijden, ik laat zien dat iedereen Turks kan koken. In het programma Karsu’s Turkije laat ik kijkers kennismaken met mijn familie in Turkije, hoe onze vakanties vroeger waren en het leven buiten met veel koken en samen eten.”

Op het podium

“In zingen kan ik mijn emoties kwijt: woede, verdriet, blijdschap. Naast koken is touren een enorme uitlaadklep voor me. Met mijn bandleden en crew iets moois creëren en dan kijken naar een volle zaal die zit te genieten.”

In de studio

“Komend najaar komt er een nieuw album uit. Het wordt echt wie ik ben en wie ik aan het worden ben. Er staan vrolijke liedjes op, uitbarstingen van energie. Maar ook weemoedige. Afgelopen jaren waren niet makkelijk. Het is me voor het eerst gelukt verdriet goed te omschrijven.”

Blinggg

“Ik ben helemaal gek van oorbellen en heb een gigantische collectie. Omdat ik ze vaak kwijtraak, kies ik niet voor de duurste exemplaren. Verder draag ik altijd mijn verlovingsring en een ring die ik van mijn ouders kreeg op mijn achttiende.”

Benieuwd naar nog meer blijmakers van Karsu? Dit artikel is afkomstig uit de nieuwste Beau Monde. Nu in de winkels!

Tekst: Sandra ten Brink | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws