Wow: zo ziet Lenny Kuhr er tegenwoordig uit!

Stem

We noemden het al even, maar die stem van Lenny is te herkennen uit duizenden. Doorleefd, een tikje hees en vol karakter: zo vind je ze maar weinig. De schrik was dan ook groot toen begin 1993 opeens dat gouden strotje het begaf tijdens een optreden. In november 1994 deelt de zangeres met het Limburgsch Dagblad: “Ik werd helemaal teruggeworpen op mezelf. Het was een periode van diepe eenzaamheid, maar ook van diepe bezinning.”

lenny kuhr
In juli 1969. (Beeld: NL Beeld)

“Maar na verloop van tijd merkte ik dat m’n stem was veranderd. De volumineuze tijd van De Troubadour, waarmee ik voor ons land naar het Eurovisie Songfestival ging, was weg. Daarvoor in de plaats was een zekere verstilling gekomen. Een hoge verfijning”, aldus de zangeres na haar terugkeer.

lenny kuhr
Anno 2022. (Beeld: NL Beeld / BrunoPress)

Icoon

Hoewel er in 1972 nog werd geschreven dat haar ‘songfestival-succes vergeten’ zou zijn, valt dat anno nu reuze mee. Zo straalde Lenny in 2021 nog vanaf de Rotterdamse daken toen Nederland de 65e editie van het Songfestival mocht organiseren, naast sterren als Lordi, Helena Paparizou, Sandra Kim, MÃ¥ns Zelmerlöw én de eveneens Nederlandse Teach-In.

Anno nu is Lenny nog altijd een graag gezien gezicht in Songfestival-kringen. Zo wist de zangeres in november 2022 een volle Ziggo Dome te overtuigen met haar uitvoering van De Troubadour. Meer dan vijftig jaar later een volle zaal laten meezingen met je grootste hit: dát is nog eens talent hebben.

Hopelijk kunnen we nog héél lang van de heerlijke stem van Lenny blijven genieten. Wij zetten ‘m vast nog een keertje in: Lalalalailala…

Bron: Limburgsch Dagblad 23-09-1972 / 26-11-1994, De Tijd 31-08-1971 | Beeld: NL Beeld / BrunoPress, NL Beeld / Nationaal Archief

Laatste nieuws