Wow: zo ziet Lenny Kuhr er tegenwoordig uit!

Ze schreef in 1969 geschiedenis als één van de vier winnaars van het Eurovisiesongfestival. En sindsdien heeft Lenny Kuhr niet stilgezeten! We nemen een kijkje naar wat de zangeres vandaag de dag zoal bezighoudt.

Douze points

Het was een legendarische avond, toen in maart 1969: bij de veertiende editie van het Eurovisie Songfestival werden, na een bizarre samenloop van omstandigheden, maar liefst vier landen tot winnaar uitgeroepen.

De Engelse Lulu, Spaanse Salomé, Franse Frida Boccara én, natuurlijk, de Nederlandse Lenny Kuhr. Helena Hubertina Johanna Kuhr, zoals ze voluit heet, wist hiermee voor de derde maal een Nederlandse winst te boeken bij het liedjesfestijn. Amper negentien jaar was ze, maar met die kenmerkende diepe stem wist Lennie het verhaal van haar troubadour vol overtuiging te brengen. Een rode jurk, een gitaar om de hals, en het haar casually opzij gespeld… zo herinneren we ons dat iconische optreden.

Internationaal succes

Daarna brak een periode vol internationale ambities aan. Zo kreeg Lenny onder andere een platencontract bij de Franse platenmaatschappij Phonogram. In Nederland werd het echter wat stilletjes rond de zangeres. In het Limburgsch Dagblad van 1972 schreef men destijds: “Iedereen is haar Eurovisie-songfestival-succes alweer vergeten”, en “Misschien is het wel voor haar carrière goed geweest dat de Brabantse Lenny Kuhr niet op de Hollandse toer is doorgegaan.”

Ze zingt in het Frans, wordt tweede bij een internationaal songfestival in Polen, scoort hits in het Canadese Quebec, en tourt door Japan: Lenny gaat letterlijk de hele wereld over.

Hollands succesnummer

Natuurlijk is er in 1974 het WK Voetbal, waar Nederland een tweede plaats weet te veroveren. Ter ere van bondscoach Rinus Michels brengt Lenny Kuhr een herschreven versie van De Troubadour ten gehore, genaamd De Generaal.

In de jaren ’80 en ’90 verschijnen er nog meerdere Nederlandse nummers, en ontdekt de zangeres een talent voor Nederlandstalige fado-nummers. Inmiddels zijn we een flink aantal jaren verder, maar Lenny maakt nog altijd furore als zangeres.

Benieuwd hoe de zangeres er tegenwoordig uitziet? Klik dan door naar de volgende pagina!

Laatste nieuws