Britten staan stil bij 97e geboortedag wijlen Queen Elizabeth

'Ik mis haar meer dan ik in woorden kan uitdrukken.'

Vandaag zou het groot feest geweest zijn in het Verenigd Koninkrijk: het is namelijk 97 jaar geleden dat koningin Elizabeth het levenslicht zag. Nu de Queen niet langer bij ons is, halen verschillende Britse royals herinneringen op aan hun rots-in-branding, hun vorst, hun moeder, en hun oma.

Onverwacht

Bij een foto die het officiële Instagram-account van de Windsors vandaag deelt, schrijven zij dat de piepjonge Elizabeth nooit had zien aankomen dat zij op een dag koningin zou zijn. “Toen Hare Majesteit werd geboren in april 1926, verwachtten Prinses Elizabeth en haar familie nooit dat zij op een dag Koningin zou worden. Na de abdicatie van haar oom, Koning Edward VIII in 1936, besteeg haar vader de troon”, vat het hof kort samen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Bij de lieve foto van Elizabeth (met haar bekende parels, pastelkleurige outfit, en een prachtige glimlach) wordt ook Elizabeths bijzondere status als langstzittende monarch van het Britse koninkrijk uitgelicht. “Ze is de enige in de geschiedenis die een Platinum Jubilee heeft kunnen vieren”, aldus het koninklijke Instagram-account.

Tussenkopje

Ook andere Britse royals laten van zich horen. Zo deelt Sarah Ferguson een foto uit 1952, waarop de Queen is vastgelegd door society-fotograaf Dorothy Wilding. “Vandaag zou wijlen Hare Majesteit de Koningins 97e verjaardag geweest zijn, en ik zal mijn dag met haar in mijn gedachten doorbrengen”, aldus Fergie.

“Meer dan zeventig jaren was ze een constante en trouwe aanwezigheid in ons nationale leven, en voor mij was ze een geweldige schoonmoeder, vriendin, en adviseur. Ik mis haar meer dan ik in woorden kan uitdrukken.”

Bron: Instagram @Sarahferguson15, @Theroyalfamily | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws