Is slapen in een beha nu wel of niet goed?

Oei!

Hoewel het heerlijk is om na een drukke dag je beha uit te doen, hebben we soms ook momenten waarin we dat helemaal vergeten. Maar is slapen in een beha wel goed voor je? We hebben het antwoord!

Beha tijdens het slapen

Met name wanneer je grote borsten hebt, kan het onwennig of zelfs onprettig zijn om je beha uit te doen. En zeggen we niet altijd dat iemand moet doen waar zij of hij zich prettig bij voelt? Geldt voor je beha dan niet hetzelfde? Aan Metro vertelt professioneel beha-expert Tracey Jane hier meer over.

“Sommige vrouwen wordt geadviseerd wel een beha te dragen wanneer ze gaan slapen, bijvoorbeeld vrouwen die borstvoeding geven of vrouwen die net een borstoperatie hebben ondergaan”, vertelt de beha-expert. Wel stelt ze dat het voor de meeste vrouwen beter is om geen beha te dragen in de nacht. “Het is beter voor je lichaam om je beha ’s nachts uit te doen, zodat het lymfestelsel naar behoren kan werken terwijl we slapen, zonder dat er iets in de weg zit wat hard tegen je aandrukt.”

Spieren en zenuwen

De Britse arts Seth Rankin beaamt dat advies van Tracey Jane tegenover Daily Mail. “Rondom je borsten zitten een hoop spieren, lymfeklieren en zenuwen. Als je beha te strak zit, kan dat ervoor zorgen dat het bloed niet goed vanuit je borst naar andere organen stroomt.” 

Ook het fabeltje dat je borsten langer ‘in vorm blijven’ als je met een beha aan slaapt, is volgens de arts klinkklare onzin. Ze verliezen na een tijdje hoe dan ook hun elasticiteit, legt hij uit. “Het dragen van een beha in bed is dus ook nog eens totaal overbodig.’’ 

Wil je toch met een beha aan slapen? Dan adviseert Jane je om een beha te dragen met een zachte cup, zonder beugels. Op deze manier wordt je lymfestelsel minder belemmerd in het werk. 

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Daria Litvinova (Unsplash)

Laatste nieuws