Koningin Mathilde straalt in florale outfit in Vietnam

Na Kate en Máxima gisteren durft nu ook deze royal voor een gerecycelde look te gaan.

Deze week bezoekt koningin Mathilde Vietnam in haar rol als erevoorzitter van Unicef België. Dat betekent uiteraard een hoop handjes schudden, wat cultuur meepakken en netjes de betrokken royal uithangen. Maar laten we niet vergeten dat ook de outfits een belangrijke rol spelen in zo’n koninklijk bezoek. En daar weet Mathilde wel raad mee!

President

De Belgische koningin bezoekt Vietnam van dinsdag tot en met donderdag om te praten over onderwerpen als onderwijs, mentale gezondheid en voeding. Gistermiddag arriveerde Mathilde in de hoofdstad Hanoi, om meteen de Vietnamese president Vo Van Thuong de hand te schudden.

Florale look

Voor het bezoek aan haar eerste bestemming – waar de temperaturen uiteraard een stuk aangenamer zijn dan in ons bijna net zo regenachtige buurland – koos Mathilde voor een passende florale jurk van Etro. De rood gelakte pumps, eveneens rode Furla-clutch en oorbellen van Souvenirs de Pommes maken het geheel elegant, zoals we dat gewend zijn van Mathilde.

mathilde
Bron: NL Beeld

Nieuwe trend

Duurzaamheid lijkt overigens zo langzamerhand ook een trend te worden in de royal-wereld, want alle items van het bezoek aan Vietnam heeft de Belgische koningin al eerder uit de kast getrokken. Gisteren verscheen Kate al in een gerecycelde outfit, en ook onze eigen Máxima koos voor een look waar we haar twee maanden geleden al in zagen. Tja, ook royals moeten tussen alle tradities door af en toe toch eens met de tijd mee. We zijn benieuwd of Mathilde vandaag nóg een keer in dezelfde jurk verschijnt of dat dat toch net een stap te ver is…

Bron: Blauw Bloed, Instagram @royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws