Zwoyals feliciteren Loreen met ‘euforische’ Songfestival-winst

Het Zweedse koningspaar is duidelijk Songfestival-fan!

Haar winst is niet helemáál zonder controverse, maar hoe het ook zij: Zweedse zangeres Loreen kon dit weekend een historische tweede Songfestival-winst op haar naam schrijven. Dat is ook het Zweedse koningshuis niet ontgaan, die de zangeres gisteren via sociale media feliciteerden.

Monsterzege

Hoewel Finse crazy party metalman Käärijä er bij de stemmers thuis ruim met de winst vandoor ging, maakten de stemmen van de vakjury’s het verschil voor de Zweedse Eurovisie-veterane Loreen. Na Johnny Logan wist ook zij een historische tweede Songfestival-winst te claimen met een monsterzege via de jurypunten.

En zo’n indrukwekkend staaltje vertegenwoordigen van je vaderland? Daarmee heb je wel een stukje royal erkenning verdiend. Dat vonden ook Zweedse koning en koningin Carl Gustaf en Silvia.

‘Euforische winst’

“Europese tv-kijkers werden dit weekend wederom getrakteerd op jouw euforische zang- en dansoptreden”, beginnen de Zwoyals hun bericht. “We willen je van harte feliciteren met je inzet en historische overwinning op het Eurovisie Songfestival in Liverpool.” Was getekend, HM de Koning en Koningin. Daar doe je ’t voor, toch?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset)

Het is duidelijk dat men binnen het Zweedse hof fan is van de legendarische Songfestival-winnares. In 2012 won zij immers het Songfestival in Baku met haar nummer Euphoria. Geen toeval dus, dat de Zwoyals het woord ‘euforisch’ in de mond nemen!

Feest bij de royals

Overigens wordt niet alleen binnen de Zweedse paleismuren het Eurovisie-festijn gevolgd. Onze eigen koning Willem-Alexander deelde al in zijn podcast Door de ogen van de Koning dat hij bijzonder trots was op de prestatie van Duncan Laurence in 2019.

“Wat Duncan Laurence daar teweeg heeft gebracht met een liedje dat hij zelf gemaakt heeft, is echt fantastisch geweest”, vertelde hij twee weken terug aan interviewer Edwin Evers. “En de trots van Nederland op wat hij gepresenteerd heeft bij het Songfestival is toch heel bijzonder te noemen.” Kortom: de snelste weg naar het hart van je lokale vorst? Dat is via het Songfestival!

Bron: Instagram @kungahuset, Beau Monde Archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws