De Weekendtips van Beau Monde voor een heerlijk Pinksteren

Tips op het gebied van mode, culi, interieur, binnenblijven en uitgaan. Kortom, álles wat jouw leven die glamour touch geeft.

Look good, do good

Dit weekend is je laatste kans om langs te gaan op het Westfield Good Festival. Dit festival inspireert Westfield-bezoekers om op een stijlvolle manier meer verantwoorde aankopen te doen en bij te dragen aan een beter milieu of de lokale gemeenschap.

Met live customizing workshops van Studio Taide en de aanwezigheid van topstyliste Danie Bles laat het festival zien hoe je met nieuwe kledingstukken en items die je al hebt, unieke looks kunt creëren. RVDK, ’s werelds eerste sustainable couturehuis, laat op het festival zien dat het dragen van hergebruikt materiaal glamourous en leuk kan zijn. Zeker een bezoekje waard, dus!

Wanneer:

18 – 29 mei

Waar:

Westfield Mall of the Netherlands, Leidschendam

Koninklijk borduren

Altijd al willen weten hoe de gordijnen er bij de Oranjes bij hangen? Dan is dit weekend je laatste kans! De tentoonstelling Koninklijk Borduren is namelijk nog tot en met 29 mei te zien in het Tilburgse Textielmuseum.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TextielMuseum (@textielmuseum)

Koninklijk borduren: verhalen en vakmanschap kun je zowel de historische als de nieuwe gordijnen van Paleis Huis ten Bosch komen bewonderen! Samen met ruim 150 borduurders uit heel Nederland borduurde Hare Majesteit Koningin Máxima mee aan de nieuwe gordijnen die cultureel erfgoed zijn voor heel Nederland. In de expo neem je een exclusief kijkje in Paleis Huis ten Bosch, bekijk je het maakproces van dit veelzijdige project en de rijkdom aan verhalen die ontstaat wanneer mensen samen borduren. Meer informatie over de tentoonstelling vind je op de website van het Textielmuseum.

Wanneer:

Tot en met 29 mei

Waar:

Textielmuseum, Goirkestraat 96, Tilburg

Smakelijk lunchen in Utrecht

Wie Hemel & Aarde aan de Keistraat binnenloopt, vergaapt zich meteen aan de grote ramen, het tien meter hoge beschilderde plafond, de gewelven en de vele spiegels. Maar de keuken is even indrukwekkend. Het is niet voor niks dat ze zijn opgenomen in de Michelingids!

De koks van Hemel & Aarde experimenteren graag, dus verwacht verrassende smaken en innovatieve bereidingswijzen. Groenten spelen de hoofdrol, en dan het liefst groenten die afkomstig zijn van regionale leveranciers. Mocht je op je drukke dag geen tijd hebben voor een uitgebreide lunch: no stress, je kunt namelijk ook heerlijk dineren in het restaurant. Met wie ga jij?

Nothing basic

Gisteren vond in Den Haag de feestelijke opening plaats van de eerste wereldwijde concept store Nothing Basic. Op 340 vierkante meter, verdeeld over twee lagen, vind je hier een met zorg samengestelde collectie van unieke, high end meubels, interieurdecoratie en accessoires voor het hele huis; van woonkamer tot de slaapkamer van je kids.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nothing Basic (@nothingbasic_com)

De store biedt een frisse collectie van allerlei producten, maar allen met een ding gemeen: ze zijn tijdloos, ze zijn een directe vertaling van vakmanschap en ze zijn ont-zet-tend origineel. De naam zegt het al: producten die op grote schaal zijn geproduceerd, zul je hier niet vinden. Wanneer ga jij hier een kijkje nemen?

Wanneer:

Dinsdag – zaterdag 10.00 – 18.00 uur, zondag 12.00 – 18.00 uur

Waar:

Frederikstraat 481, Den Haag

Kijktips

Mocht je na een dag flaneren op de boulevard of terras terug thuis trek hebben in een goede serie of fijne film om bij op de bank te ploffen, dan is er gelukkig ook genoeg leuks op de streaming-diensten verschenen deze week.

Zo heeft Netflix de lachers op z’n hand met de comedy special van absolute legende Wanda Sykes, met de titel Wanda Sykes: I’m an Entertainer. Voor een ander entertainment-icoon kun je terecht bij NPO Start: hier is deze week de docu Kim Novak – Hollywood’s Rebel verschenen.

Voor een gezonde dosis reality drama zit je bovendien goed op Disney+, waar afgelopen donderdag het derde seizoen van The Kardashians in première is gegaan.

Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws