Romy Monteiro: ‘Moeder worden lijkt me het mooiste wat er is’

'Als ik zie hoeveel liefde mijn moeder uit onze band haalt...'

Jurkjes van Elisabetta Franchi, Yves Saint Laurent-tassen, het parfum van Rihanna en natuurlijk haar vriend, want “iedereen verdient een Jasper in zijn leven”. We zetten een aantal van Romy’s faves op een rijtje.

Familiedier

“Ik kom van het woonwagen-kamp en daar zijn families heel hecht, ik denk vergelijkbaar met Italiaanse en Antilliaanse gezinnen. Ik vind het gek dat mijn vriend de kinderen van z’n nichtjes niet kent. Hoe kán dat nou? Zelf zie ik mijn neefjes en nichtjes als broertjes en zusjes. Ik heb in mijn jeugd veel warmte en liefde gevoeld en hoop dat later door te kunnen geven aan mijn kinderen.”

Eigen kookboek

“Deze maand verschijnt mijn kookboek Romy’s food for every mood. Hierin draait alles om balans. Er staan recepten in voor verse, voedzame maaltijden, maar ook voor comfortfood-momenten. Voor healthy sla je de ene kant van het boek open, voor een soul serving moment de andere kant. Ik heb er met veel plezier en liefde aan gewerkt.”

Guilty pleasure

“Ik hou van ranzig snoep. Schuimblokken, kikkers, dropveters. Doordeweeks houd ik me in, in het weekend weet ik ze allemaal te vinden.”

Saint Laurent

“Bij Paul Warmer, waar ik lang heb gewerkt, is mijn liefde voor dure tassen opgebloeid. Ik zal nooit zomaar een winkel inlopen: doe mij die maar. Ik vind dat ik een tas of sieraad moet verdienen: als dat en dat lukt, mag je jezelf belonen. Veel merken zijn leuk, maar ik ga voor Yves Saint Laurent.”

Grote wens

“Graag zou ik een gezinnetje krijgen. Ik wil al mijn hele leven moeder worden, weet van jongs af aan welke kinderwagen de beste is en welk dopje op welk speentje hoort. Ik volg ook allerlei moederblogs. Ik vind het moederschap fantastisch. Als ik zie hoeveel liefde mijn moeder uit onze band haalt… Mijn leven is er nu nog niet geschikt voor, maar wie weet over vijf jaar hopelijk wel. Moeder worden lijkt me het mooiste wat er is.”

Dit artikel is onderdeel van een interview met Romy Monteiro over haar blijmakers. Benieuwd naar de volledige top 20? Ren dan vanaf woensdag 7 juni naar de winkels om de nieuwste Beau Monde in huis te halen. Hierin spreken we ook onze covergirl Kim Feenstra over het moederschap en haar IVF-traject, vertelt Soy Kroon over zijn grootste liefde, en mogen we binnenkijken bij Bianca Frölich.

Tekst: Sandra ten Brink | Beeld: Jasper Suyk

Laatste nieuws