Uit de oude doos: Yolanthe als klein meisje

Tussen vier andere zussen en twee broers is het knap lastig om Yolanthe ertussenuit te pikken.

Acteren, presenteren en de krottenwijken in om jonge meisjes te bevrijden van een vreselijk bestaan: Yolanthe doet het allemaal – om nog maar te zwijgen over het feit dat ze alleenstaande moeder is. Zoontje Xess Xava zien we regelmatig op Instagram voorbijkomen, maar hoe zag Yolanthe er vroeger zelf eigenlijk uit? Wij doken de archieven in. 

Van Ibiza naar Nederland

Yolanthe werd als dochter van een Nederlandse moeder en een Spaanse vader geboren op het idyllische Ibiza. Al snel kwam er een grote verandering in haar leven, want op vijfjarige leeftijd vertrekt ze met haar moeder en zeven (!) broers en zussen naar Nederland. Daar volgt ze de acteeropleiding in Amsterdam om haar droom achterna te gaan en een carrière als actrice te starten.

Actrice en presentatrice

Yolanthes acteercarrière begint met wat figurantenrolletjes in videoclips, maar al snel weet ze rollen in grotere producties te bemachtigen. Zo speelt ze in Onderweg naar morgenCosta! en F*ck de liefde. Om het plaatje compleet te maken, ontpopt ze zich op een gegeven moment tot een stralende presentatrice in onder andere De Jongens tegen de Meisjes en Temptation Island VIPS.

The American dream

Inmiddels heeft Yolanthe het acteerwerk weer opgepakt, en is ze zelfs in internationale producties te zien. Onlangs bemachtigde ze een hoofdrol in de Amerikaanse misdaadthriller Secrets of a Celebrity Nanny, waarover ze toegaf dat ze daarvoor flink uit haar comfortzone moest komen. Nu ze met zoontje Xess Xava in Los Angeles woont, zien we de meest beeldige kiekjes van de brunette voorbijkomen op Instagram.

Moederschap

In de nieuwste Beau Monde die woensdag 7 juni uitkwam, spraken we met Yolanthe over haar rol in de film Oei, ik groei!, die onlangs is uitgekomen als verfilming op het gelijknamige boek. In het interview was ze openhartig over het moederschap, en deelde ze eerlijk dat hoewel ze haar gezinssituatie op voorhand anders voor zich had gezien, ze blij is met hoe ze haar leven met zoontje Xess Xava heeft ingericht. “Ik ben dankbaar voor de vriendschap die ik nog steeds met Wesley heb: we kennen elkaar door en door en hebben niets dan liefde en steun voor elkaar”, zei ze daar onder meer over.

Op een rij

Op Instagram zien we het één na het andere schattige kiekje van Xess voorbijkomen, maar voor een foto van Yolanthe zelf als jong ukkie moesten we wat dieper de archieven induiken. Daar vonden we uiteindelijk een snoezige foto van een kleine Yolanthe, mét vier zussen en twee broers. Van oud naar jong staan ze dan op een rijtje, met Yolanthe als tweede van rechts.

En wat was ze schattig! Bij de foto schrijft ze: ‘Ik hou van jou mama’. Inmiddels is Yolanthe natuurlijk zelf moeder, en hoewel ze als bekende Nederlander veel positieve reacties krijgt op haar moederschap, zitten er altijd wel een paar zure appels tussen die commentaar leveren, zo vertelt ze aan Beau Monde. Waarover? Nou, over het haar van haar zoontje bijvoorbeeld. “‘Wat zielig, dat lange haar,’ lees ik in de comments. ‘Knip het af!’ Maar ze hebben geen idee! Xess is dol op zijn haar en wil juist niet dat het wordt afgeknipt”, vertelt ze. “Dat mag hij zelf bepalen. Xess is een jongen van zeven die steeds zelfstandiger wordt en graag zijn mening geeft. Daar ben ik blij mee en trots op. Ja, ook al was ons nieuwe leven even heel verdrietig en wennen, het gaat goed met hem. Met ons allebei.”

Bron: Wikipedia, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld, Instagram @yolanthecabau

Laatste nieuws