De Weekendtips van Beau Monde

Van glamoureuze uitjes tot de allerleukste shopping-tips en bingeworthy streaming-releases: dit zijn Beau Mondes weekendtips!

Support your locals tijdens Sustainable Gastronomy Day

Op zondag 18 juni is het Sustainable Gastronomy Day, een speciale dag die gewijd is aan de duurzame keuken. En wat is er dan beter dan genieten van delicatessen die gemaakt zijn met écht lokale producten?

Bij het Haagse restaurant Botanica kiezen ze voor eigen teelt en huisgemaakte producten. Door samen te werken met lokale leveranciers ondersteunen ze de kleine ondernemers in de stad en bieden ze je het beste van Nederland. Van product tot bord: ze willen een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Leuke tip: tijdens de week van 18 juni serveert Botanica een Sustainable Gastronomy Day Dinner. Deze bestaat uit een viergangenmenu met begeleidende wijnen en als extra een duurzame cocktail. Dat is nog eens een verantwoord stukje verwennerij.

Verantwoord zonnen

Wanneer je eropuit gaat dit weekend, dan is het natuurlijk hartstikke belangrijk om je huidje goed te beschermen tegen de zon. Naast de obvious gezondheidsrisico’s van onbeschermd zonnen, kunnen Uv-stralen ook tekenen van vroegtijdige huidveroudering verergeren. Gelukkig heeft Lancaster een bijzonder fijne selectie zonnebeschermingsproducten.

Zo zijn er bijvoorbeeld de Sun Sensitive Tinted Mattifying Fluid SPF50 en de Sun Perfect Sun Perfecting Fluid SPF50 vullen de perfecte aanvulling op je zonbeschermingsroutine. Met een zijdezachte textuur die niet plakt en snel intrekt, is er binnen de zonnecrèmes van Lancaster altijd wel één die past bij jouw wensen. Van anti-aging tot een vleugje skincare én zelfs producten voor degenen die extra gevoelig zijn voor zonlicht.

Zoete lekkernij

Met deze temperaturen is er natuurlijk niets lekkerder dan een luxe ijsje uit de vriezer toveren. Maar ja – echt gezond is het nu eenmaal niet. Gelukkig komt ijsmerk Oppo Brothers nu met een bijzonder smakelijke uitbreiding van hun bekroonde ijsselectie.

oppo

De zoete traktaties van Oppo Brothers bevatten tot wel 60% minder suiker en calorieën dan vergelijkbare producten, en daardoor kun je hier de hele zomer lang van genieten. Of je nu gaat voor de Caramelised Biscuit Swirl beker, de Vanilla Almond Caramel Swirl IJssticks, de Salted Caramel Biscuit Crunch IJssticks, of de kleine Chocolate Hazelnut IJsbolletjes: dat is snacken zonder schuldgevoel achteraf. Lekker om uit te delen…óf om gewoon zelf van te genieten.

Net als Sisi

Heb je trek gekregen in een last-minute weekendje weg? Dan tipt Beau Monde een verblijf in Weense Boutique Hotel O11. Ontdek de geschiedenis van Wenen en het fascinerende leven van keizerin Elisabeth, of ‘Sisi’, in het toepasselijk genaamde ‘Sisi Museum’.

wenen

Ga vervolgens langs bij The Silver Collection Museum dat deel uitmaakt van het Sisi Museum voor een uniek inzicht in de culinaire cultuur. Zin in een late snack na een bezoek aan de stad? Probeer de Würstelstand am Hohen Markt om een avondje uit echt als een local af te sluiten.

Kijktips

Blijf je liever uit de zon? Dan kun je dit weekend weer heerlijk neervlijen op de bank met een goed gekoeld drankje in je hand voor een hoop fijne kijktips. Zo is afgelopen op Disney+ de miniserie The Full Monty verschenen – met in de hoofdrollen weer de karakters van de originele film uit 1997.

Op het streaming-platform Mylum is sinds deze week daarnaast de spannende thrillerserie Nordland 99 te kijken. In de Deense serie volgen we drie tieners die de verdwijning van hun vriend onderzoeken, daarbij botsen met de lokale politie en geheimen ontdekken van hun kleine stad.

nordland 99

Nog niet genoeg spanning gehad? Op Netflix is donderdag het zesde seizoen van het spannende Black Mirror verschenen, en op HBO Max valt er genoeg te lachen met de klassieker Police Academy uit 1984. Ook als je binnenblijft, heb je dit weekend dus genoeg leuks om je mee te vermaken. Fijn weekend!

Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws