Aha: 6 redenen om voor stalen schuifdeuren te kiezen in je interieur

Wil je je interieur net dat beetje extra geven, maar weet je niet hoe? Dan kun je een set stijlvolle schuifdeuren overwegen. Van industriële schuifdeuren tot een moderne schuifdeuren van glas – wij delen vijf fijne interieurtips.

1. Neem de ruimte

Natuurlijk dromen we van een riante woonkamer, met een royale open keuken en ach, een eethoek erbij kan dan ook wel, niet waar? Helaas zit dat er niet altijd in, en moeten we het simpelweg doen met de de indeling die we hebben in huis.

commerciële partner

Hiervoor kunnen glazen schuifdeuren een mooie compromis vormen. Met de illusie van een open doorgang van de ene naar de andere ruimte kun je de boel een stuk groter doen lijken. Kies bijvoorbeeld voor een stalen binnendeur met kozijn met een groot raam, zodat je vanuit de voorkamer een doorkijk hebt naar alle groen in je achtertuin. Wel zo sfeervol!

2. Ruimte besparen

Daarnaast geldt dat schuifdeuren niet alleen visueel een kamer groter doen lijken. Ze werken namelijk ook ruimtebesparend! Met een klassieke deur moet je rekening houden welke kant deze op zwaait, en daar kun je dan vervolgens geen meubilair of ander leuks neerzetten.

Met een handige set schuifdeuren hoeft dit natuurlijk niet. Wel zo praktisch!

3. Gemak dient de mens

Daarnaast geldt dat schuifdeuren een heel praktische manier zijn om de looppaden in je huis vrij te houden. Van de achtertuin naar binnen hoef je niet steeds een deur open en dicht te zwaaien, maar zet je je schuifdeur simpelweg open et voilà! Je loopt bovendien niet het risico dat een plotselinge windvlaag je deur met een klap dichtslaat. Jouw schuifdeur blijft gewoon staan waar jij ‘m neerzet.

4. Stijlvolle schuifdeuren

Laten we eerlijk wezen: het oog wil ook wat. Dus of je nu kiest voor een set stalen schuifdeuren voor een stoere look, of juist een elegant stel schuifdeuren met glas, waarmee je je helemaal in een klassieke Franse bistro waant – er is altijd wel een set die bij jouw interieur en jouw wensen past.

Natuurlijk kan een set schuifdeuren flink in de kosten lopen, maar er bestaan ook goedkopere aanbieders, zoals Schuifdeurexpert.nl, waar stalen schuifdeuren je geen fortuin kosten én de boel standaard wordt voorzien van een net kozijn. Met zo’n nette afwerking staan direct de puntjes op de i van je interieur.

5. Licht in je huis

Misschien heb je je woonkamer nog zo prachtig ingericht, maar straalt deze niet door een gebrek aan zonlicht. Of wat als je wilt wakker worden met de opkomende zon, maar een slaapkamer op het westen hebt?

Ook dan kan mooie zet glazen schuifdeuren de oplossing bieden. Doordat je hiermee als het ware een groot raam in je interieur verwerkt, kun je tóch genieten van de zon op je snoet wanneer jij dat wilt, en waar jij dat wilt.

6. Lekker luchtig

En ten slotte: met een set goede schuifdeuren maak je het een stuk makkelijker om je huis goed door te laten luchten. Wanneer het waait, loop je immers niet het risico dat je schuifdeur hard dichtslaat. Daarnaast kun je makkelijker kiezen om je schuifdeuren op een kier te zetten, zónder dat dit direct zorgt voor allerlei klapperende geluiden van de deur tegen het kozijn. Dat scheelt een hoop ergernis!

Bron: Hedrick Construction, Hometips | Beeld: Unsplash, Amisha Deotale

Laatste nieuws