Luxemburgse ex-prinses Tessy duikt op bij koninklijk evenement

Tessy weet hoe ze royally relevant moet blijven.

Ze is al een poosje geen prinses meer, maar Tessy Antony de Nassau blijft zichzelf maar wat graag in de koninklijke spotlights zetten. Zo dook ze deze week samen met haar oudste zoon (met ex-man prins Louis van Luxemburg) op bij de Royal Ascot. 

Ex-prinses

Ze is filantroop, zakenvrouw, moeder, en vooral: géén prinses meer. Hoewel Tessy herhaaldelijk heeft gemopperd dat ze in de media nog steeds gepresenteerd wordt als ‘ex-prinses’, heeft ze daarbij zelf ook een vinger in de pap. Zo draagt ze naast haar meisjesnaam nog altijd de groothertogelijke achternaam ‘de Nassau’, en niet die van haar tweede echtgenoot, de Zwitserse zakenman Frank Floessel.

Ook introduceerde ze zichzelf lange tijd op haar website als ‘Tessy Antony de Nassau, eerder bekend als Hare Koninklijke Hoogheid Prinses van Luxemburg, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses van Nassau, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses van Bourbon-Parma’ en dan óók nog eens als ‘de trotse moeder van twee koninklijke prinsen.’ Ietwat pijnlijk, want haar derde kindje, Theodor Frank, die geen titel heeft, werd niet eens genoemd…

Royaal randje

Zoals het een modern zakenvrouw betaamt, is onze Tessy ook hartstikke actief op sociale media. Van dagelijkse Instagram Stories over alles wat ze interessant vindt en regelmatige kiekjes van haar zoontje met manlief Frank: Tessy zit niet stil en dat laat ze maar wat graag zien.

Zo deelde ze afgelopen vrijdag een bijzondere video ter ere van Nationalfeierdag, de nationale feestdag van Luxemburg die te vergelijken is met ons Koningsdag. Maarre: in die video waren geen leden van het Luxemburgse hof te zien. Nee, Tessy heeft de korte video opgenomen in wat lijkt op een Londense metro, samen met oudste zoon Gabriel, waarin ze haal volgers een ‘Scheinen Nationalfeierdaag‘ wenst.

In de video zien we de twee in hun goeie goed in het OV, met hun badges voor de Royal Enclosure van de Royal Ascot trots op hun outfits gepind. Moeder en zoon hebben het duidelijk naar hun zin bij het grootse evenement, blijkt wel. Een prinses mag ze dan niet meer zijn, maar Tessy blijft duidelijk fan van een beetje royal flair!

Bron: Beau Monde archief, Instagram Tessy_From_Luxembourg | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws