Het verhaal achter de veren van Máxima

Ook binnen de paleismuren gaat niet alles zonder slag of stoot, zo blijkt maar weer.

Als er iemand is die met een hoed de outfit kan maken, dan is het Máxima wel. Onze koningin is niet bang om wat te experimenteren met veren en andere tierelantijntjes. Maar elk gevaarte dat zo nu en dan verschijning maakt op Máx’ koninklijke hoofd, brengt de nodige uitdagingen met zich mee, zo onthult hoedenmaakster Fabienne Delvigne. 

Baan met uitdagingen

Je moet het maar aandurven: hoofddeksels ontwerpen voor leden van de koninklijke families. Belgische hoedenmaakster Fabienne Delvigne doet het, en voorziet royals als koningin Mathilde van België, kroonprinses Victoria van Zweden én onze eigen Máxima van de meest excentrieke hoeden. Een baan die ze met alle plezier beoefent, maar ook één waarbij de nodige uitdagingen komen kijken.

Verkeerde kleur

Aan Hello! Magazine vertelt Fabienne over een voorval met een hoofddeksel dat ze op maat maakte voor Máxima. “Ze wilde een hoed die ‘Secret Dream’ heette. Deze hoed was helemaal gemaakt van veren die een bepaalde kleur nodig hadden om bij haar jurk te passen”, legt ze uit. “We hadden heel weinig tijd. Ik bestelde veren en zei dat ze zo wit mogelijk moesten zijn, maar de veren kwamen aan en ze hadden een kleur die eigenlijk best triest was.”

Twee opties

Na wat uitprobeersels met verf blijven er maar drie goede veren over. Het lukte Fabienne uiteindelijk om een oplossing te vinden met dit kleine aantal, maar ruimte voor een pas-sessie door Máxima was er daardoor niet. De hoed ging rechtstreeks met de chauffeur naar het Nederlandse paleis, in de vurige hoop dat de hoed naar wens zou zijn. “Op dat moment was het natuurlijk heel, heel stressvol”, vervolgt Fabienne. Toch liep het goed af. “Het grappige was dat de koningin twee hoeden als optie had: één voor slecht weer en één voor zonnig weer”, legt ze uit. “Het was erg zonnig, maar toch koos ze voor de slecht weer-hoed. Ik denk dat ze gewoon dol was op de hoed!” Eind goed, al goed.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws