In de gloria: de beste looks van jarige koningin Máxima

Hare Majesteit is weer een modieus jaartje ouder geworden!

Zet de verjaardagstaart en bubbels maar klaar, want HM Koningin Máxima mag vandaag 52 kaarsjes uitblazen! Voor de gelegenheid heeft Beau Monde zichzelf een feestelijk drankje ingeschonken, en zijn we eens in de archieven gedoken voor Máxima’s beste looks van de laatste paar jaren.

Stijlvaste koningin

Elke royal lady heeft wel haar eigen fashion favourites. Voor Charlene is er Akris, Letizia toont zich geregeld in Hugo Boss, en Kate Middleton zweert bij Alexander McQueen. Voor Máx geldt natuurlijk dat we het aantal Natannetjes in haar kast nauwelijks meer bijhouden. Ook talent van Nederlandse bodem, à la Jan Taminiau, Iris van Herpen, en Claes Iversen staat regelmatig in de spotlight dankzij onze queen.

Mei 2021: met de dochters in’t lang

Beeld: BrunoPress

Voor een onverwacht glamoureus uitje kwamen Máxima én haar dochters piekfijn voor de dag in 2021. Toen verscheen de koningin in een prachtige creatie van Iris van Herpen, die door de huidkleurige onderlaag gewaagd is zonder op enige glamour in te leveren. En een paar dochters in het lang erbij als ‘accessoire’ maakt de look natuurlijk helemaal af!

September 2021: gewaagd visnetje

Beeld: BrunoPress

Máxima kennen we natuurlijk ook als een modekoningin die niet bang is om risico’s te nemen. Zo verruilt ze af en toe haar nette Natan-outfits voor wat gewaagder exemplaren – zoals deze Valentino-japon uit 2017.

November 2021: Jan Taminiau in Noorwegen

máxima
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Bij haar bezoek aan Noorwegen trok Máxima ook die bekende ‘gatenkaas’-jurk uit de kast van Claes Iversen, maar onze favoriet was toch wel dit Jan Taminiau-exemplaar.

Maart 2022: politiek statement

Beeld: BrunoPress

Royal zijn draait om meer dan alleen flaneren in designerstukken. Dat liet Máx wel zien in maart vorig jaar. Toen kleedde de koningin zich, vlak na het begin van de oorlog, in de kleuren van de Oekraïense vlag. De mantel is geleend uit de kast van prinses Amalia.

Februari 2023: swingend op Aruba

maxima
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

In vergelijking met veel van de andere outfits die we tot nu toe hebben uitgelicht, is deze zwarte Johanna Ortiz-jurk met z’n bloemenprint net iets meer casual. Tóch verovert deze outfit een plekje op onze favorietenlijst, vanwege de zwarte peplum-riem die Máx bij de jurk draagt. Zo legt de royal heel subtiel het accent op haar soepele heupjes – perfect voor het Arubaanse Bon Bini-festival!

April 2023: Lady in red

Beeld: NL Beeld

En om af te sluiten: een recente knaller van de koningin! Bij het staatsbezoek van Frankrijk aan Nederland vorige maand, verscheen Máx in deze felrode japon van Deens-Nederlandse ontwerper Claes Iversen. Een off-shoulder-jurk met een flinke statement-mouw, een flinke dosis juwelen, en de bekende Anna Paulowna-tiara: dit is Máxima op haar best.

Rustig dagje

Terwijl de verjaardag van koning Willem-Alexander groots gevierd werd op 27 april, gaat de happy birthday van koningin Máxima vandaag waarschijnlijk stilletjes voorbij. Voor een groots feest in de tuin is het weer waarschijnlijk net te kil, maar een ambachtelijk appeltaartje en een glas champagne moeten er wel vanaf kunnen, niet waar? Proost, Majesteit, op uw gezondheid!

Bron: Beau Monde Archief, Modekoningin Máxima, Vanitatis, UFO No More | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws