Het hoge woord is eruit: Charles en Camilla gaan verhuizen

Gelukkig hebben de koning en koningin nog enige tijd om zich voor te bereiden.

Charles en Camilla vertoeven al twintig jaar saampjes in Clarence House, maar daar lijkt nu verandering in te komen. De Britse royals bevestigen namelijk dat er een verhuizing aankomt – en wel naar Buckingham Palace. 

Volksverhuizing

Onlangs werd het Sovereign Grant-rapport van het koninklijk paleis vrijgegeven. Hierbij werden ook de toekomstige woonplannen van de royals bekendgemaakt. Eerder werd al bekend dat Harry en Meghan hun sleutels van Cottage Frogmore hebben ingeleverd, en nu lijkt het er op dat er een ware volksverhuizing aan zit te komen op het landgoed van de royals. Prins Andrew zou zijn Royal Lodge inruilen voor de ex-uitvalsbasis van Harry en Meghan – al zou hij daar zelf niet echt op zitten te wachten en zich zelfs hebben opgesloten in zijn huis om een verhuizing te voorkomen – en Charles en Camilla gaan naar Buckingham Palace.

Renovatie

Het duurt overigens nog wel even voor C&C hun intrek nemen in het paleis met 775 (!) kamers, zo laten de royals weten. De verhuizing zal plaatsvinden wanneer de renovaties aan hun privé-appartementen voltooid zijn. Dat is naar schatting over vier jaar, dus in 2027 kunnen de koning en koningin de dozen inpakken.

Op de koninklijke website wordt het één en ander verduidelijkt over de renovaties. “De infrastructuur van het gebouw heeft dringend een grondige opknapbeurt nodig om langdurige schade aan het gebouw en de inhoud ervan te voorkomen”, wordt er geschreven. “De meest kosteneffectieve manier om deze essentiële diensten te vervangen en ervoor te zorgen dat The Palace de komende 50 jaar geschikt is voor zijn doel, is door een gefaseerd werkproject over een periode van tien jaar uit te voeren.”

Dat project duurt inmiddels al zes jaar, en begon dus toen wijlen Queen Elizabeth nog op de troon zat. Nu houdt zoon Charles toezicht op de zaak, totdat hij er over vier jaar zelf kan intrekken. Of er dan andere leden van de familie in Clarence House gaan wonen, is nog niet bekend. Wellicht houdt Charles het gewoon als zijn tweede huis. Want ja, dat kan nu eenmaal als je koning bent – zélfs als je een paleis met 775 kamers tot je beschikking hebt.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws