Waarom Kate geen kniksje maakte voor Charles en Camilla

Hoewel we veel royals zagen buigen tijdens Charles' eerste Trooping the Colour, deed prinses Kate dit duidelijk niet.

Vorige week zaterdag stond London in het teken van de eerste verjaardagsparade van koning Charles. Alle werkende Britse royals verzamelden zich voor het koninklijke spektakel Trooping the Colour, en waar we meerdere royals een kleine buiging zagen maken voor Charles en Camilla, deed prinses Kate dit niet. Zou het allemaal nog wel goed zitten tussen Kate en haar schoonouders?

Kniksen

Het ene been gekruist achter de ander, het lichaam recht houden, en vol respect een kniebuiging inzetten. En dat op torenhoge stiletto’s, uiteraard – het hoort er allemaal bij als je als royal lady een ontmoeting hebt met iemand die hoger in de royal hiërarchie hebt. Zo was daar het emotionele laatste kniksje van Anne voor haar moeder, en kunnen we een uitgebreide slideshow voor je samenstellen over hoe het heurt en hoe het niet heurt met zo’n kniebuiging.

Trooping the Colour

Veel fans van het Britse koningshuis vonden het opvallend dat ze prinses Kate geen kleine buiging zagen maken voor Charles en Camilla. Ze speculeerden er op los dat dit te wijten zou zijn aan wrijving tussen Kate en Camilla. Echter, volgens Hello Magazine zijn deze geruchten onterecht en heeft prinses Kate wel degelijk een koninklijke buiging gemaakt voor de monarchen. Ze deed dit echter binnen de paleismuren, toen ze hen eerder op de ochtend zag.

Traditie

Het kniksje is niet verplicht, maar meer een van de vele franjes die bij het theater van het koningschap horen. Wie het niet doet, wordt beslist niet onthoofd, wie het wel doet speelt het koninklijke spel een beetje mee. De officiële website van het Britse koningshuis biedt zelfs begeleiding aan mensen die de koning of koningin gaan ontmoeten. De website bevestigt dat er “geen verplichte gedragscodes” zijn, maar merkt op dat veel mensen er de voorkeur aan geven “de traditionele vormen in acht te nemen”. Aha!

Bron: Hello Magazine, Beau Monde Archief | Beeld: NL Beeld / Newspix

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..