Kate valt in de prijzen met bijzonder talent

Met een kiekje van Kate zit je goed, zo blijkt maar weer.

Kate is een prinses van vele talenten. Ze speelt piano, tennist William er moeiteloos uit, en weet zelfs op hakken een aardig sprintje te trekken. Maar ze heeft ook nog een ánder talent, waarmee ze nu in de prijzen is gevallen.

Fotograaf aan huis

Natuurlijk kunnen de Windsors altijd rekenen op de betrouwbare fotografiekunsten van Chris Jackson, die de royals al meer dan eens op de gevoelige plaat heeft vastgelegd. Maar als hij niet beschikbaar is, dan hebben ze gelukkig ook hun eigen fotograaf: niemand minder dan Catherine Middleton.

Zo organiseerde ze al eens het fotografieboek Hold Still, waarbij zij al bellend met één van de inzenders vroeg: “Ben je een fotograaf?” Waarop ze het antwoord kreeg: “Nee, maar mijn partner zou zeggen van wel, want ik neem heel veel foto’s van mijn gezin.” Een maar al te herkenbaar scenario voor Kate, zo liet ze weten. “Dat heb ik ook. Ze zeggen allemaal: ‘Mam, hou alsjeblieft eens op met foto’s nemen.’”

Winnaar

Dat fototalent heeft de prinses nu een prestigieuze prijs opgeleverd. De Professional Publishers Association organiseerde gisteren namelijk de PPA Awards – een groot prijzenfeest voor de Britse uitgeverijwereld. Misschien denk je hierbij niet direct aan de Princess of Wales – snappen we. We nemen je even mee terug in de tijd:

In juli 2022 waren de jubilee-vieringen namelijk in volle gang. En wat kun je dan beter op je cover zetten dan een aanstaande Queen? Dat moet Country Life Magazine ook gedacht hebben. Daarom vroegen zij de toenmalige Duchess of Cornwall om hun voorblad te sieren. Vervolgens sloeg het magazine twee vliegen in één klap, want niet alleen wilde Camilla prima poseren voor de cover, maar ze wisten ook Kate te strikken om de cover te schieten. En jawel: deze omslag werd gisteren bekroond met de Award voor ‘Cover van het jaar’!

Achter de schermen

Om de overwinning te vieren, deelt het magazine nog een sfeervol kiekje behind the scenes. “We zijn veel dank verschuldigd aan iedereen die heeft gestemd – het is de enige prijs waarvoor rechtstreeks door lezers wordt gestemd – en natuurlijk ook aan HKH Catherine, Prinses van Wales, die de foto nam!”, valt er bij de foto te lezen.

Tja – nu zal de Wales-kroost waarschijnlijk nóg vaker moeten geloven aan al die kiekjes van hun moeder. Ze is immers een prijswinnend fotograaf. Ha!

Bron: Hello! Magazine, Country Life Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws