Oh no: slecht nieuws voor Kate, Beatrice en Sofia

Aiii...

Als prinses moet je overal piekfijn voor de dag komen – of je nu met je poten in de modder staat of in full glam met een tiara ten tonele verschijnt. Het lijkt er nu echter op dat prinsessen Kate, Beatrice en Sofia binnenkort in elk geval één merkje minder hebben om uit te kiezen: koninklijke favoriet The Vampire’s Wife moet de boel wellicht opdoeken.

Glamour

Kate is als prinses even stijlvast als praktisch, en we zien haar vaak dezelfde labels uit de kast trekken. Van Alexander McQueen-blazers tot Emilia Wickstead – heel avontuurlijk is het niet, maar daarom niet minder stijlvol. Het hoort erbij als royal: je moet je toch een béétje toegankelijk tonen anno nu – ook Yorkse prinses Beatrice en de Zweedse Sofia kunnen erover meepraten.

Deze drie prinsessen kiezen voor een goede dosis glam regelmatig voor het label The Vampire’s Wife – maar dat zal mogelijk tot het verleden gaan behoren: het glamoureuze merk zou namelijk diep in financiële problemen zitten.

Zwaar weer

Het Britse merk, dat is opgericht door designer Susie Cave, zou volgens The Daily Mail mogelijk ten val komen vanwege niet-betaalde belastingen. Aiii…

Volgens de tabloidkrant heeft het label inmiddels een bevel tot liquidatie ontvangen naar aanleiding van een niet-afbetaalde schuld bij de HMRC, het Britse equivalent van de Belastingdienst. Modesite Drapers weet te melden dat een verzoek tot uitstel van betaling is afgewezen door de fiscus. Heel rooskleurig ziet het er dus niet uit voor het royale label.

Onzekere toekomst

Afijn: hoe de toekomst voor het designermerk eruit gaat zien, is dus nog niet duidelijk. Gelukkig hebben we de kiekjes nog!

Zo kunnen we natuurlijk deze roze glitterjapon die Kate droeg in Belize vorig jaar niet vergeten…

Beeld: NL Beeld

…of dit groene exemplaar dat zij begin 2020 droeg voor haar bezoekje aan (hoe kon het ook anders) Ierland.

Beeld: NL Beeld

Ook Yorkse prinses Beatrice is groot fan van het merk. Zo kwam zij in 2019 bijvoorbeeld stralend voor de dag op de bruiloft van haar goede vriendin, zangeres Ellie Goulding.

Beeld: NL Beeld

Ook Zweedse prinses Sofia heeft het merk omarmd, zoals in dit smaragdgroene corduroy exemplaar:

Beeld: NL Beeld

Stijlvol, klassiek, maar toch met een klein randje – dat is waar The Vampire’s Wife voor staat. Beau Monde kan in elk geval alleen maar hopen dat het merk wellicht in een andere vorm een doorstart kan maken. Zeg nou zelf: meer glam is altijd beter, non?

12 juli staat er in elk geval een hoorzitting op de agenda voor het label. Dan moet duidelijk worden of er nog een toekomst mogelijk is. Wie weet kunnen Kate, Bea, en Soof tot die tijd gewoon éxtra vaak hun kleedjes van het label uit de kast trekken. Al die royal selling power moet toch érgens goed voor zijn…

Bron: The Daily Mail, Drapers Online | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws