Om deze reden droeg Kate geen ceremonieel gewaad bij de Schotse kroning

Hoewel je ons niet hoort klagen, is dít de reden dat Kate zelf een outfit uit de kast trok.

We kijken doorgaans reikhalzend uit naar grote koninklijke evenementen en al het pracht en praal wat daarbij komt kijken. Kate verscheen gister tijdens de Schotse kroning van koning Charles in opvallend blauw ten tonele. En hoewel ze daarmee zoals gewoonlijk de koppen deed draaien, vragen sommigen zich af waarom de prinses geen ceremonieel gewaad droeg. 

Tweede kroning

Groot-Brittannië kon de feestvlaggetjes gister weer uit de kast halen: koning Charles werd in het meest noordelijke deel van het Verenigd Koninkrijk namelijk nóg een keer gekroond. Bij het ontvangen van de plaatselijke kroonjuwelen – ofwel de Honours of Scotland – werden Charles en Camilla vergezeld door zoonlief William en zijn vrouw Kate, die in Schotland bekend staan als hertog en hertogin van Rothesay.

Blakend blauw

Ons Kate zag er – hoe kan het ook anders –  elegant uit, gekleed in een robe coat van Catherine Walker, een hoed van Philip Treacy en juwelen om haar nek bestaande uit vier strengen parels uit de collectie van wijlen Queen Elizabeth. Ook haar coupe zag er even vorstelijk uit.

NL Beeld / PA Images

En hoewel ze de aandacht trok met haar tot in de puntjes uitgedachte outfit, vragen sommige fans zich af ​​waarom ze niet gekleed was in een ceremonieel gewaad zoals manlief William, koning Charles en koningin Camilla.

NL Beeld / PA Images

Order of the Thistle

De reden is simpelweg omdat Charles, Camilla en William allemaal deel uitmaken van de Order of the Thistle, de grootste ridderorde in Schotland. Charles is soeverein van de Orde, en benoemingen in de Orde zijn volledig zijn persoonlijke geschenk, als erkenning voor Schotse mannen en vrouwen die een openbaar ambt hebben bekleed of een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het nationale leven. De Orde bestaat uit 16 ridders en dames, waaronder ook Camilla, William en prinses Anne. Kate kreeg dus als enige van het stel carte blanche als het om haar outfit ging. Enne, daar zijn wij stiekem best een beetje blij om!

Bron: Hello! Magazine | Bron: NL Beeld/ Brunopress

Laatste nieuws