Noorse royals delen zomerse vakantiekiekjes

En wat staan ze weer prachtig op de kiek.

Waar steeds meer mensen hun koffers pakken en richting zonnige oorden vertrekken, lijkt ook de één na de andere royal familie een welverdiende zomerstop in te lassen. Ook de Noorse royals breien een eind aan het lange werkjaar, en dat vieren ze met een paar zomerse vakantiekiekjes.

Op de kiek vanaf de boot

Op het officiële Instagram-profiel van het Noorse hof worden we getrakteerd op een aantal gezellige familiefoto’s. Aan boord van het koninklijk schip poseren ze op een rij: prins Sverre Magnus, kroonprinses Mette-Marit, prinses Ingrid Alexandra en kroonprins Haakon.

Kleine jongens worden groot

We moesten even twee keer kijken, maar het is ‘m toch echt: Sverre Magnus. Het broertje van prinses Ingrid Alexandra mag dan twee jaar jonger zijn dan zijn zus, qua lengte heeft-ie haar toch aardig ingehaald – en hetzelfde geldt voor papa Haakon. Bovendien lijkt hij afscheid te hebben genomen van zijn brilletje, en heeft op zijn gezicht plaatsgemaakt voor die typische kleine-jongens-worden-groot-grijns. Afijn, het is en blijft het evenbeeld van moederlief Mette-Marit.

Toekomstplannen

En de Noren zouden natuurlijk niet zomaar iets op the gram gooien zonder een welgemeende, vriendelijke boodschap mee te geven. “Fijne zomer gewenst van het kroonprinselijk gezin!”, schrijft het gezin bij de foto’s. “Op dit moment vaart het koninklijk schip langs de kust van ons noordelijkste graafschap.” De Noren geven ons ook vast een kijkje in hun plannen na de zomervakantie. “Later deze zomer worden zowel kroonprins Haakon als kroonprinses Mette-Marit 50 jaar. En terwijl prinses Ingrid Alexandra zich voorbereidt om dit najaar te starten als schoolassistent en milieuwerker, en later haar diensttijd begint, bereidt prins Sverre Magnus zich voor op zijn laatste jaar op de middelbare school”, schrijft het Noorse hof.

Bron: Blauw Bloed, Instagram @detnorskekongehus | Beeld: NL Beeld, Instagram @detnorskekongehus

Laatste nieuws