Waar brengen de Walesjes dit jaar hun zomervakantie door?

Gaan ze voor de Scilly eilanden, de Schotse hooglanden, Norfolk of toch één van de 28 andere bescheiden optrekjes die William bezit?

Het kroost van William en Kate heeft momenteel zomervakantie van de Lambrook School. Hoog tijd voor de jaarlijkse vakantie! Maar waar zal de familie dit jaar vertoeven? Met een ruim scala aan eigendommen dat William heeft verworven onder het hertogdom Cornwall, hebben ze in ieder geval genoeg opties om uit te kiezen.

Scilly eilanden

Zouden ze hun summer holiday doorbrengen op de Scilly eilanden? Lijkt alsof het een tropisch ver eiland is, maar niets is minder waar. De Scilly eilanden liggen in Cornwall, in Groot-Brittannië dus! Het is een archipel van vijf eilanden en ze liggen op het grotere eiland Tresco (da’s het op één na grootste eiland daar). Er wonen zo’n 175 mensen en de plek moet het vooral hebben van de toeristen of koninklijke vakantiegasten in dit geval.

Dolphin house

Dolphin House, © BrunoPress

Het gezin van vijf verblijft tijdens hun vakanties hier in het Dolphin House, wat eigendom is van prins Charles. Het huis heeft zes slaapkamers en een prachtige achtertuin waar het gezin veel privacy heeft. Ze eten hier graag samen en de ouders van drie kunnen ’s avonds bijkomen onder het genot van een drankje. Gedurende de dag huren ze een fiets (het eiland is autovrij) en verkennen ze het eiland.

familiefoto

Prinses Charles, William en Harry en prinses Diana bij Dolphin House 1989, © BrunoPress

Het is bekend terrein voor Will. In 1989 namen zijn ouders, prins Charles en prinses Diana, hun zonen mee naar het eiland.

Balmoral Castle

Balmoral Castle is gelegen in Schotland, in de regio Aberdeenshire (in de Schotse Hooglanden). Het ligt in het midden van het bos, tussen de dorpen Ballater en Braemar in. De rivier Dee loopt langs het terrein dat het kasteel omringt. Daarnaast liggen er meerdere heuvels om het kasteel heen. Het landgoed is sinds 1852 in handen van de Britse Royal Family, bestaat uit meer dan 150 afzonderlijke gebouwen.

balmoral
Balmoral Castle. NL Beeld / PA Images

Balmoral is er om naartoe te ontsnappen wanneer het gezin toe is aan wat quality time. Dat ze verliefd zijn op dit stekkie is niet zo gek, het was namelijk ook een favoriete plek van de overleden koningin, en werd door prinses Eugenie omschreven als ‘de mooiste plek op aarde’. “Ik denk dat oma hier het gelukkigst is. Ik denk dat ze echt enorm van de Hooglanden houdt.”

Britse koningin Elizabeth II overleden
Queen Elizabeth bij Balmoral Castle, 1977. NL Beeld / PA Images

Anmer Hall

In de vakanties, en als het even kan in de weekenden, vertrekken de Cambridges vaak naar hun landhuis Anmer Hall in Norfolk. Zowel William als Kate heeft laten weten dat ze in dit landhuis vaak de meest gelukkige momenten met hun gezin beleven. William en Kate kregen Anmer Hall als huwelijkscadeau van de Queen – maar eerst werd het riante vakantiehuis door een andere royal bewoond. Tussen 1972 en 1990 was Anmer Hall het thuis van de neef van de Queen, prins Edward, hertog van Kent, zijn vrouw en hun drie kinderen. Hij was dol op dit huis, schrijft hij in zijn boek A Royal Life.

“We vonden het zo fijn dat we Anmer Hall aangeboden kregen. Anmer was nog bewoond toen we een kijkje namen, we bezichtigden twee of drie huizen, maar Anmer was absoluut de leukste. De familie die erin woonde, werd stilletjes aangemoedigd om te verhuizen en dat vonden ze niet erg”, aldus William. Tsja, zo gaat dat dus als je als royal je oog op een leuk optrekje laat vallen.

Anmer Hall. Beeld: NL Beeld/BrunoPress

Anmer Hall is een perfect familiehuis. Er is veel ruimte, een lieflijke tuin, en het ligt in een aardig groot park. De kinderen kunnen of fietsen en het ligt niet ver van zee. Ideaal voor deze zomer?

Genoeg keuze

Tot slot beheert Wills ook nog 28 prachtige vakantiehuizen in Cornwall, variërend van schattige woningen met één slaapkamer, zoals Harris Cottage, tot indrukwekkende statige residenties zoals Restormel Manor (lees: negen slaapkamers, drie zitkamers, drie keukens, verwarmd zwembad, stoombad, sauna, kinderspeelplaats, tennisbaan en een speelkamer). Kortom: genoeg opties voor de Walesjes en een luxeprobleem om te kiezen tussen de geliefde optrekjes.

Bron: Hello! Magazine, Archief Beau Monde | Beeld: NL Beeld/ Brunopress

Laatste nieuws