Slecht nieuws voor Harry over rechtszaak tegen Daily Mail

Opnieuw een flinke domper voor de Duke of Sussex.

Vandaag heeft Harry een update gekregen over de rechtszaak die hij aanspande tegen uitgeverij Mirror Group Newspapers (MGN) wegens afluisterpraktijken – en het zal niet het nieuws zijn waar hij op had gehoopt.

Goed en slecht nieuws

Samen met een aantal andere beroemde Britten, waaronder Elton John en Liz Hurley, heeft de Duke of Sussex MGN wegens vermeende onwettige informatieverzameling en afluisterpraktijken aangeklaagd. Vorige maand vonden een aantal zittingen plaats, en vandaag bepaalde de rechter of de zaak doorgezet kan worden.

Goed nieuws én slecht nieuws voor de ex-prins, want hoewel hij wel degelijk een zaak lijkt te hebben over het onwettig informatie verzamelen, zit een claim indienen met betrekking tot het hacken van telefoons er niet in. De rechter ging niet mee in Harry’s argumenten voor het feit dat hij de rechtszaak niet eerder heeft aangespannen. Harry was al sinds 2012 op de hoogte van de afluisterpraktijken, en had volgens de rechter dus veel eerder actie kunnen ondernemen.

Nog even geduld

Een claim die volgens de rechter wél “realistisch en verdedigbaar” is, zijn de beschuldigingen van het inhuren van privédetectives en andere methoden die zouden zijn gebruikt om informatie over de ex-prins te verzamelen. Daar kan Harry dus nog lekker over los gaan, al moet-ie daar nog wel even geduld voor hebben. Op z’n vroegst staat hij pas volgend jaar in de rechtbank, en de rechter sluit niet uit dat dat 2025 kan worden. Ach, in de tussentijd heeft de Duke of Sussex nog wel wat andere rechtszaakjes waar hij zich mee kan vermaken…

Bron: Hello! Magazine, Nouveau | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws