Bo Wilkes openhartig over HPV-traject: ‘Tranen bleven maar komen’

Toch blijft de goedlachse Gooische graag positief.

Ooit bekend van Echte Gooische meisjes, nu van Echte Gooische moeders: Bo Wilkes. In de serie keuvelen de dames het nodige af over het mama zijn. Mooie momenten passeren de revue, maar toch is niet alles goud dat blinkt in ’t Gooi. In gesprek met Kek Mama praat Bo Wilkes openhartig over het afwijkende uitstrijkje dat ze een aantal jaar geleden kreeg.

PAP-waarde

Wie weleens een uitstrijkje heeft laten doen weet misschien wel dat een PAP 1-uitstrijkje ‘gezond’ is. Is de uitslag PAP 2 of zelfs PAP 3? Dan moet er aan de bel worden getrokken. Bo kreeg een paar jaar geleden PAP 2 als uitslag en dat veranderde op een gegeven moment zelfs in PAP 3b. Dat was even schrikken voor de Echte Gooische Moeder, die het alsnog positief probeerde te bekijken. “Voor alles is een oplossing en ik ben blij dat ik een waarschuwing krijg.”

Omdat Bo een verhoogde PAP-waarde had, werd geadviseerd om haar baarmoeder te laten verwijderen. Een hoge PAP-waarde kan een voorstadium van kanker zijn namelijk. “Natuurlijk ben ik dankbaar dat het vroegtijdig is gesignaleerd, in een fase waarin ik nog een keuze heb, maar het is een hele beslissing die me niet in de koude kleren gaat zitten”, vertelt Bo openhartig.

Moeilijke keuze

Toch lijkt Bo de keuze al gemaakt te hebben. “Ik zou het mezelf nooit vergeven als ik me nu niet liet behandelen en het over een paar jaar inderdaad uitmondt in iets akeligs. Bovendien heeft mijn baarmoeder haar functie al ruimschoots vervuld, haha!”, verwijst ze naar haar drie kids.

Bo geeft aan dat ze graag positief wil blijven, maar dat dat soms best lastig is. “Dat die nuchterheid ook een manier is om hiermee om te gaan bleek toen ik laatst onder verdoving moest voor een biopt en de tranen maar bléven komen. Misschien zit ik er diep vanbinnen dus meer mee dan ik wil toegeven.”

Bron: Grazia, RTL Nieuws, Kek Mama | Beeld: NL Beeld/ Brunopress

Laatste nieuws