Déze leuke man is de broer van Wendy van Dijk

'Lieve grote broer: ik hou van jou!'

Natúúrlijk kennen we Wendy van Dijk. De showbizz-veterane straalt al jaren als actrice en presentatrice. Misschien ben je ook wel bekend met haar getalenteerde zoon Sem, zijn vader Xander de Buisonjé, of Wendy’s huidige man Erland Galjaard. Maar een ander belangrijk persoon in Wendy’s leven is haar broer, Mike van Dijk. We stellen hem aan je voor!

Familie Van Dijk

In 1971 zag de kleine Wendy van Dijk het levenslicht in Weesp. Als dochter van een marktkoopman groeide ze op in een hecht gezin, met vader Jaap, moeder Tiny én dus broer Mike. Al op jonge leeftijd blijkt dat Wendy heel goed weet wat ze wil: de spotlights in! De bühne op! En zo geschiedde. Voor de camera’s straalt Wendy als nooit tevoren. Maar in 2006 krijgt de familie Van Dijk een zware klap te verduren: begin mei dat jaar komt vader Jaap van Dijk namelijk te overlijden aan de gevolgen van darmkanker.

Na zijn overlijden heeft Wendy haar vader op een heel bijzondere manier laten vereeuwigen, sámen met broer Mike. Zo schreef ze voor Wendy Online over de matchende tattoos die ze samen met haar broer heeft laten zetten: het Tibetaanse woord voor ‘vader’.

Mike van Dijk in het zonnetje

De twee zijn overduidelijk ontzettend hecht als broer en zus. Maar sinds eind 2013 heeft Mike nog een extra bijzondere rol erbij in het leven van z’n showbizz-zus: hij is namelijk haar manager! Hij nam destijds het stokje over van voorganger Frank Wisse.

Naast elkaar opgroeien én vervolgens ook nog je carrières samen opbouwen: je moet het maar kunnen! En alsof dat nog niet genoeg is, brengen de twee ook regelmatig hun vrije tijd met elkaar door. Zo gingen de twee enkele jaren terug samen met hun kroost naar Disneyland Parijs:

View this post on Instagram

 

A post shared by Wendy van Dijk (@wendyvandijk3)

“Op een of andere manier weten wij altijd weer het kind in onszelf terug te vinden als we samen zijn. Tussen ons drukke leven door met alle verantwoordelijkheden en alle ups en downs die erbij horen, is er niets leukers dan af en toe teruggaan naar dat kind gevoel. Samen huppelend door zo’n pretpark (ik kan daar nooit normaal lopen), Mike die alleen maar grapjes uithaalt met de kids en wij samen om niks de slappe lach krijgen omdat alleen wij elkaars humor snappen. Ik hoop dat we dat nooit kwijtraken. Lieve grote broer: ik hou van jou!!”, deelt ze in het bijschrift.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wendy van Dijk (@wendyvandijk3)

In 2022 deelde Wendy bovenstaande zoete foto met haar broer. Dit keer houdt ze de boodschap kort en krachtig – maar daarom niet minder liefdevol. “Broer en zus dag. Dat is het voor mij elke dag!” Awww! Die Mike zal zich ongetwijfeld gelukkig prijzen met zo’n liefdevolle zus, en vice versa net zo. Zo’n band gun je toch elke broer en zus?

Bron: AD.nl, Wendy Online, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws