Oeh la la: dit is het favoriete dessert van prinses Kate

En wij hebben hét recept!

Dat prinses Catherine een liefde heeft voor gezonde gerechten en superfoods, zegt niet dat de hoogheid nooit zoete trek heeft. En in die gevallen, kan ze dit toetje niet weerstaan. Sticky toffee pudding is namelijk haar favoriet – en wij hebben het recept van dit heerlijke typisch Britse dessert. Yummy!

Favoriete toetje

Kate is dol op een zoete traktatie na het diner en houdt er dan ook van om flink uit te pakken met het nagerecht. Het favoriete dessert van de prinses is perfect voor elk moment. De zoete pudding wordt geserveerd in de Old Boot Inn, een traditionele pub in het Britse plaatsje Stanford Dingley, waar de prinses ‘m af en toe bestelt.

De toenmalige chef-kok Rody Warot vertelde eerder aan People: “Kate is altijd discreet en complimenteert onze gerechten altijd zeer vriendelijk… Haar favoriete dessert is de sticky toffee pudding. Het is heerlijk sponzig”, legde hij uit.

Queen

Benieuwd naar het toetje en wil jij het zelf eens maken? Chef-kok Darren McGrady – die 15 jaar lang kookte voor Queen Elizabeth, prins Philip, prinses Diana, prins William en prins Harry – heeft het recept wel eens in Buckingham Palace geserveerd en voegde daarbij één speciaal ingrediënt toe, namelijk: toegevoegde chocoladestukjes. Hmmm..

De chef-kok onthulde verder dat de Queen herself ook fan was van het toetje. “De koningin was er dol op, en de rest van de koninklijke familie ook”, verklapte hij. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je dit heerlijke dessert maakt.

Ingrediënten

  • 170 gram medjoul dadels, ontpit en elk in ongeveer 8 stukjes gesneden
  • 1 theelepel baking soda
  • 285 milliliter kokend water
  • 55 gram boter
  • 170 gram kristalsuiker
  • 110 gram chocoladestukjes
  • 1 ei
  • 225 gram bloem
  • 1 theelepel vanillepasta
  • 1 theelepel bakpoeder

Ingrediënten voor de sticky saus

  • 315 gram bruine basterdsuiker
  • 315 gram ongezouten boter
  • 55 gram chocoladestukjes
  • 9 eetlepels slagroom

Zo maak je het:

  1. Bereid de sticky saus door alle ingrediënten in een grote pan te doen. Roer op hoog vuur tot alles is gemengd. Breng het aan de kook en laat het 4 minuten zachtjes doorkoken.
  2. Giet ongeveer 1 ½ kopje van de saus in een ingevette taartvorm en laat het afkoelen. Bewaar de overgebleven saus om later over de pudding te gieten.
  3. Doe de dadels in een kom met de baking soda en het kokende water. Roer tot de soda is opgelost en laat het afkoelen. Stap 1 en 2 kunnen het beste een dag van tevoren worden gedaan.
  4. Klop de boter en suiker licht en luchtig, voeg het ei en de vanille toe en blijf kloppen. Spatel de bloem en het bakpoeder erdoorheen. Voeg vervolgens het dadel mengsel en de chocoladestukjes toe. Schep het mengsel in de vorm bovenop de afgekoelde saus.
  5. Stoom de pudding in een bakvorm au bain-marie gedurende 1 ½ uur. Verwarm, wanneer de pudding klaar is, de overgebleven saus opnieuw. Keer de pudding om op een warm bord en giet de saus eroverheen.
  6. Serveer het dessert met clotted cream, slagroom of ijs. Geniet ervan!

Bron: Hello Magazine | Beeld: Brunopress, Instagram ©Sticky Toffee Puddings

Laatste nieuws