Deze baantjes had Kate voordat ze een royal werd

De prinses heeft genoeg tijd gehad om zich voor te bereiden op de rol van haar leven.

De prinses van Wales hopt au moment van het ene royal event naar het andere, maar voordat zij de paleismuren binnentrad, moest ze natuurlijk ook werken voor de kost. Dat deed ze onder andere – wellicht niet geheel onverwacht – als model, maar ook voor zwaarder geschut stroopte Kate graag haar mouwen op.

Matroos in Southampton

Voordat Kate naar de universiteit in Schotland ging – waar ze beroemd zou worden als dé aanstaande echtgenoot van prins William – nam ze zoals vele anderen van haar leeftijd een zomerbaantje. En dat was allesbehalve prinsessenwerk. Gedurende een periode van vier maanden werkte ze als matroos in de Ocean Village Marina in Southampton. Best stoer, nietwaar?

Een van de schippers waar Kate destijds onder werkte, Cal Tomlinson, sprak met auteur Katie Nicholl voor haar biografie Kate: The Future Queen. Hij vertelde: ”Het was slopend werk. Maar Kate zette samen met collega’s haar schouders eronder en was zeer professioneel. Ze paste er precies bij, hoewel ze er wel uitsprong omdat ze zo mooi was.” Volgens hem was de prinses, die toen nog een heel gewoon meisje was, bekwaam en zelfverzekerd maar toch ook erg bescheiden. ”Ze was beleefd en respectvol tegenover degene die de leiding over haar had en erg correct. Ze droeg nooit make-up; ze was van nature mooi.”

Serveerster tijdens haar studietijd

Tegenwoordig heeft Kate de luxe om op haar wenken bediend te worden, maar dit was niet altijd het geval. Net als veel andere studenten, nam Kate een baantje als serveerster terwijl ze op de universiteit zat.

Tijdens een kerst special op televisie genaamd A Berry Royal Christmas een aantal jaar geleden, vertelde de prinses aan presentator Mary Berry dat ze best wat ervaring had als gastvrouw. Tijdens een onderdeel uit de show bereidde Mary een cocktail, die ze vervolgens doorgaf aan Kate om het aan de gasten te serveren. Kate grapte toen: ”Doet me denken aan mijn studententijd toen ik serveerster was.” Toen Mary vroeg of ze goed was in haar werk, antwoordde Kate beduidend eerlijk. Ze lachte en zei: ”Nee, ik was echt verschrikkelijk!” Afijn, zelfkennis is ook een kwaliteit.

Modemeisje

Na het verlaten van de universiteit kreeg Kate – inmiddels 24 en ‘het vriendinnetje van’ – een baan bij een grote modeketen. Ze ging ze aan de slag als inkoper van accessoires bij de Britse kledingketen Jigsaw. Haar gevoel voor stijl had ze dus al lang voordat ze prinses werd. Toen Kate werd aangenomen, was het eigendom van modemagnaten John en Belle Robinson – goede familievrienden van de Middletons. Hoewel ze het merk in 2007 verliet om te gaan werken voor haar familiebedrijf Party Pieces, lijkt de prinses van Wales nog steeds fan te zijn en is ze de afgelopen jaren hier en daar gespot met stukken van het merk.

Runs in the family

Nadat ze Jigsaw had verlaten, ging Kate werken voor het bedrijf van haar ouders, Party Pieces. De leverancier van feestdecoratie is eigendom van Kates moeder Carole Middleton. Het werd opgericht in 1987 toen Carole op zoek was naar inspiratie voor het vijfde verjaardagsfeestje van haar dochter Kate. Hoewel het begon als een klein bedrijf dat aan de keukentafel van de Middletons werkte, groeide het bedrijf uit naar een internationale onderneming met zo’n 40 mensen in dienst. Toch verkeerde het bedrijf de laatste tijd in zwaar weer, en zouden de Middletons de hele feestwinkel met veel moeite verkocht hebben aan een zakenman.

Alle drie de kinderen hebben ooit voor het familiebedrijf gewerkt en Kates rol was naar verluidt website-ontwerper en fotograaf. Ze verliet Party Pieces in januari 2011, voorafgaand aan haar huwelijk met prins William in april. Het was tijd om zich voor te bereiden op het lid worden van de koninklijke familie; de rol van haar leven. En een fulltime job an sich…

Bron: Daily Mail | Beeld: NL Beeld/ Brunopress

Laatste nieuws