Déze prinses gaat in Buenos Aires studeren

Een bijzonder avontuurlijke uitdaging voor de 20-jarige royal lady.

Argentinië kennen we natuurlijk als het land waar koningin Máxima vandaan komt. We zouden er dan ook niet heel raar van op kijken als één van de A’tjes besluit om daar (tijdelijk) heen te verhuizen. Toch is het geen Nederlandse, maar een Belgische prinses die komend schooljaar naar Buenos Aires vertrekt om daar te studeren.

Toekomstplannen

Van de A’tjes weten we ondertussen zo ongeveer wat hun plannen voor komend schooljaar zijn. Amalia vervolgt haar studie in Amsterdam, Ariane vertrekt naar Italië en Alexia… heeft heel veel plannen, maar nog niets gepland, zoals ze dat zelf zo mooi verwoordde. Hoewel geen van de zusjes er tot nu toe aan gedacht heeft om voor langere tijd naar het geboorteland van moederlief te verhuizen, heeft een collega-prinses uit België dat wél. Zij vertrekt binnenkort naar Buenos Aires om daar de studieboeken in te duiken.

Laetitia Maria

We stellen je voor aan prinses Laetitia Maria. Zij werd op 23 april 2003 geboren in Brussel als de jongste van het gezin van prinses Astrid en aartshertog Lorenz, en is daarmee een leeftijdsgenootje van onze eigen Amalia. Klein verschilletje tussen de twee royal ladies: waar Amalia al wordt klaargestoomd om op een dag de grote rol van haar vader over te nemen, is Laetitia twaalfde in lijn voor de troonopvolging en kan zij dus nog rustig haar gangetje gaan.

Prinses Laetitia Maria (tweede van rechts) op de bruiloft van prinses Maria-Laura en William Isvy in september vorig jaar (Beeld: NL Beeld).

Prinses van de wereld

Laetitia begint komend schooljaar aan een master journalistiek aan de Torquato Di Tella Universiteit in Buenos Aires. Spannend, maar zeker niet de eerste keer dat de 20-jarige prinses een dergelijke uitdaging aangaat. Eerder vertrok ze al naar het Braziliaanse São Paulo om daar als vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken, en ook haar bachelor heeft ze in het buitenland gevolgd. In Londen heeft ze aan de UCL een Bachelor of Arts in de wacht gesleept, en voor haar master maakt ze nu dus een uitstapje naar de journalistiek. Duidelijk een prinses van de wereld!

Bron: Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws