Deze royal families spenderen hun vakantie het liefst in eigen land

Een vliegticket naar een verre bestemming? Niet nodig, volgens deze royals.

Waar veel royals in de zomer naar zonnige, soms verre oorden vertrekken om daar met een glas rosé in de ene hand en een extra dikke roman in de andere van hun welverdiende vakantie te genieten, zijn er ook een aantal royal families die net zo lief in eigen land blijven. En bijzonder genoeg zijn velen van hen van Scandinavische komaf.

Zweedse royals

Toegegeven, de Zwoyals zijn niet vies van een tripje naar Frankrijk. Toch vinden ze het ook helemaal niet erg om in de vakantie wat dichter bij huis te blijven. Koning Carl Gustaf beschikt namelijk over een – laten we zeggen – riant optrekje op het Zweedse schiereiland Öland. Elk jaar komen de Zwoyals hier samen om tijd met elkaar te spenderen.

Noorse royals

Ook de Noorse royals hebben geen verre bestemmingen nodig om een heerlijke vakantie te hebben. In plaats daarvan varen ze langs de Noorse kust met hun eigen koninklijke schip, óf vertoeven ze in een van de luxueuze zomerverblijven in eigen land. Van prins Haakon, prinses Mette-Marit en kids Ingrid Alexandra en Sverre Magnus weten we dat ook zij het deze zomer niet gekker hebben gemaakt dan een bescheiden tripje langs de Noorse kust op het koninklijke schip. Wat zijn ze toch heerlijk gewoon gebleven hè…

Deense royals

Hoewel de Denen ook regelmatig in het buitenland te vinden zijn, nemen ze in vakanties vaak ook genoegen met al het moois dat Denemarken te bieden heeft. Uiteraard kan dat allemaal vanuit de chique zomerverblijven die de royal family in het land bezit. Zo spenderen kroonprins Frederik en zijn Mary hun vakantie met enige regelmaat in Skagen, een plaats in het noorden van Denemarken. Zoals we van de kroonprinselijke familie gewend zijn, zijn de tripjes daar naartoe rijkelijk gevuld met sportieve activiteiten als zwemmen, zeilen en tennissen.

Deense royals: fietsen met de bodyguard
Bron: NL Beeld

Andere royals

Niet alleen de Scandinavische royals vertoeven in de vakantie graag in eigen land. Zo vliegen Letizia en Felipe met enige regelmaat naar hun villa op Mallorca, en blijven ook de Walesjes in veel vakanties trouw aan hun Groot-Brittannië. Wie ongetwijfeld níet in dit rijtje thuishoren? Onze eigen Oranjes. Die vliegen nog altijd – te pas en te onpas (we konden het niet laten) – naar hun riante zomerverblijf in Griekenland. Welja, ieder zo z’n ding!

Bron: Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws