Prinses Alexia gaat als eerste officiële werkbezoek een schip dopen

Ze zal de Vox Alexia aan de Wilhelminakade betreden.

De status als volwassen prinses betekent dat we de komende tijd steeds meer van Hare Koninklijke Hoogheid prinses Alexia zullen horen en zien. En dat blijkt, want de prinses heeft binnenkort haar eerste officiële werkbezoek in de agenda staan!

Een tussenjaar

Bij het persgesprek na afloop van de zomerfotosessie in juni kregen we al een klein voorproefje op wat we van de prinses kunnen verwachten voor de komende periode. Het tweede A’tje liet op het Haagse Zuiderstrand weten dat zij niet direct doorgaat met een universitaire studie. Net als bij haar zus Amalia, komt er een tussenjaar. “Beetje reizen, werken en van alles…Heel veel plannen, maar nog niets gepland”, deelde de prinses voor de camera’s. “Lekker georganiseerd”, vatte Amalia subtiel samen. Ha! Van je familieleden moet je’t maar hebben.

Officiële eerste werkbezoek

De achttienjarige prinses gaat op zaterdag 9 september voor het eerst op een officieel werkbezoek. Ze zal het schip Vox Alexia van Van Oord gaan dopen in Rotterdam. Van Oord werkt wereldwijd aan waterbouwkundige projecten en is bovendien een Nederlands familiebedrijf. Na de doop krijgt Alexia een rondleiding over het schip en zal ze met een aantal bemanningsleden en leden van de vereniging Young van Oord spreken. Het schip – vernoemd naar de prinses herself – ligt aan de Wilhelminakade waar in het cruiseseizoen geregeld luxueuze vloten langs varen.

De Vox Alexia is van groot belang voor kustbeschermingsprojecten. Het schip is een zogeheten sleephopperzuiger en kan klei, slib en zand van de waterbodem opzuigen en verplaatsen. Het baggerschip kan varen op vloeibaar aardgas, dat bijdraagt aan een lagere CO2 voetafdruk vergeleken met conventionele sleephopperzuigers. En dat past natuurlijk helemaal in het straatje van de prinses, die vanuit Wales al eens in een protestmars zagen meelopen om aandacht te vragen voor het planeet. Heel glamour is zo’n sleephopperzuiger dan niet, maar ach – je moet érgens beginnen.

Bron: Beau Monde archief, Het Koninklijk Huis, NU.nl | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws