Dít was het geheime element in de bruidsjurk van Meghan

Een knipoog naar haar eerste date met Prins Harry.

Stijlvol en elegant zijn de woorden die passen bij de beeldschone bruidsjurk van Meghan Markle. Een royal look, stralend wit en uiteraard een héle lange sluier. Echter heeft de jurk ook een bijzondere betekenis. De ontwerpster van de bruidsjurk deelt dat de jurk van de hertogin van Sussex een geheime knipoog heeft naar haar eerste date met prins Harry.

Huwelijk

Op 19 mei 2018 gaven prins Harry en Meghan Markle elkaar het jawoord tijdens een ceremonie in de St. George’s Chapel te Windsor. Naast de vele gasten, de prachtig versierde kerk en de schitterende koets, was er eigenlijk maar één ding waar iedereen op zat te wachten: de jurk van de bruid.

Nieuw detail

Voorafgaand aan het huwelijk werd er maandenlang gespeculeerd over de bruidsjurk die Meghan zou dragen op de grote dag. Verschillende namen als Burberry, Alexander McQueen, Ralph & Russo en Erdem kwamen meermaals voorbij, maar het was het toch echt de Britse Clare Waight Keller van het Franse modehuis Givenchy die de eer toekwam.

Meghan verraste iedereen met haar beeldschone stralend witte japon – een jurk met tijdloze look en een chique en minimalistische stijl, die helemaal paste bij de hertogin van Sussex. Sinds de prachtige jurk in 2018 z’n eerste verschijning maakte, zit deze nog steeds in onze gedachten. En nu vallen we helemaal opnieuw voor de jurk, want de ontwerpster deelt een nieuw detail over de creatie van de japon.

Het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle. (Beeld: NL Beeld)

Geheim element

Clare Waight Keller vertelde in een interview met Vanity Fair dat Meghan een sentimentele draai wilde geven aan de jurk. Ze wilde een stukje blauwe stof met gingham-patroon – van de jurk die ze droeg tijdens haar eerste date met prins Harry – toevoegen aan de bruidsjurk. “We naaiden het eigenlijk in de zoom van de bruidsjurk, dus zij was de enige die wist dat het er was. Het was een klein blauw ruitje”, vertelde de toenmalig eerste vrouwelijke artistiek directeur van Givenchy. “Het was het perfecte persoonlijke aandenken dat heimelijk in de jurk verborgen zat.”

Het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle. (Beeld: NL Beeld)

Bijzondere betekenis

De bruidsjurk van Meghan was niet het enige onderdeel van haar trouwdagensemble dat een speciale betekenis had. Ook de prachtige vijf meter lange sluier van zijden tule was een eerbetoon aan haar verleden in Californië, haar toekomst bij de koninklijke familie en the Commonwealth of Nations. Op de sluier waren 53 bloemen geborduurd die elk land van het Britse Gemenebest vertegenwoordigden.

Samen met een Californische klaproos – de officiële bloem van haar thuisstaat – schitterde de sluier op de trappen naar de kapel. “Ze (Meghan, red.) had het gevoel dat ze een element van elk van die landen met zich meedroeg, zodat haar nieuwe rol werd vastgelegd in de jurk”, legde de ontwerpster uit. “We vonden het allebei een heel mooi teken, en ik denk dat zelfs prins Harry blij was met het idee dat we echt probeerden iets vast te leggen voor iedereen in dienst.”

Bron: Beau Monde archief, InStyle | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws