Yolanthe over co-ouderschap: ‘Ik ben trots op hoe we het doen’

'Ik zorg dat Xess nooit een slecht woord hoort of leest over zijn vader.'

Happiness begint bij jezelf. En na jaren van verdriet en pijn heeft Yolanthe Cabau (38) het gezelliger dan ooit met zichzelf. “Veel tegenslagen in het leven zijn ook een soort cadeautje. Momenten om jezelf te herpakken”, vertelt ze aan Beau Monde.

Met de familie

Stipt op het afgesproken tijdstip neemt Yolanthe de telefoon op. Samen met Xess Xava is ze naar Ibiza afgereisd om drie weken door te brengen met haar familie.

Niet alleen Yo en haar twaalf broers en zussen zijn op het eiland, maar ook haar ex-man Wesley Sneijder. Ze vertelt: “Op social media deel ik liever niet wanneer we samen zijn, want dan krijgen we weer allerlei vragen en daar zit ik niet op te wachten. We zijn nog steeds heel goede maatjes en Wes en Xess zien elkaar zo vaak als mogelijk is.” Toch kan Yolanthe ook niet wachten om straks weer richting Los Angeles te vertrekken, de plek waar ze rust heeft gevonden.

Yolanthe

Jeugdtrauma’s

Zo is LA onder andere de plek waar Yolanthe haar scheiding heeft verwerkt. Hoe dat is gegaan? Ze vertelt: “Ik heb ervoor gekozen om het verdriet aan te gaan. Daarvoor heb ik tweeënhalf jaar nodig gehad, ik was mezelf compleet kwijt.”

Bovendien deelt Yolanthe openhartig over de hulp die ze hierbij gezocht heeft, ‘van yoga en EMDR-therapie tot praten met een psycholoog’, verklapt ze. En dat maakte veel los. “Tijdens de therapie besefte ik ook dat ik me als klein meisje door mijn vader zo in de steek gelaten voelde toen wij als gezin voor hem moesten vluchten. Al het verdriet van vroegere trauma’s kwam toen ook naar boven, dus ik ben op zoek gegaan naar waar mijn obstakels zitten. Wie ben ik? Wie wil ik zijn? Hoe kom ik van deze pijn af?”

Vader

Tegenwoordig gaat het gelukkig een stuk beter met Yolanthe, en gaat het ook met de kleine Xess (die onlangs nog een sporttrofee in de wacht sleepte op z’n school!) erg goed.

“Hij was vanaf het begin eigenlijk al gewend dat zijn vader veel weg was”, blikt Yolanthe terug op de periode rond de scheiding. “Voor een kind uit een normaal gezin zou dit wellicht heel anders voelen als de vader ineens weg is. Die pijn hebben we Xess gelukkig kunnen besparen. Ik ben trots op hoe we het doen en ik zorg ook dat Xess nooit een slecht woord hoort of leest over zijn vader. Die is zijn held en daar komt niemand aan.”

Dit artikel is onderdeel van een groot interview met Yolanthe uit de nieuwste Beau Monde. Ook vertelt ze hierin openhartig over het gemis van ‘Mama Syllie’, verklapt ze of ze op dating-apps te vinden is, en hoe ze het geluk bij zichzelf heeft gevonden. Vanaf morgen in de winkels!

Interview: Anne Tonen | Foto’s Martika de Sanders | Styling: Danielle Dinkgreve | Visagie: Elaine ten Cate voor Charlotte Tilbury

Laatste nieuws