Babynieuws! Beschuit met muisjes voor Belgische prins en prinses

Een derde spruit alweer voor het prinselijk paar!

Nog op de valreep voor het einde van de vakantieperiode, deelt het Belgische hof groot nieuws! Prins Amedeo, een kleinzoon van koning Albert, en zijn grote liefde prinses Elisabeta hebben namelijk hun derde kindje mogen verwelkomen!

Grote blijdschap

Met een kort berichtje en een prachtige foto werd gisteren het grote nieuws bekendgemaakt: afgelopen zaterdag is prinses Elisabeta bevallen van hun derde spruit.

Ook wordt in het bericht meteen de naam onthuld van de kleine. Zo valt er te lezen: “Prins Amedeo en Prinses Elisabetta zijn heel blij om de geboorte van hun dochter Alix bekend te maken. Zij werd op zaterdag 2 september in Brussel geboren, weegt 3,4 kg en stelt het, net als haar moeder, goed.
Hun families delen in deze grote blijdschap.”

Kleine zus

Prins Amedeo is zoals genoemd een kleinzoon van koning Albert, via zijn moeder, Astrid van België, het jongere zusje van koning Filip. Elisabeta groeide op in Italië, en maakte carrière bij Bloomberg News in New York City. Zij maakten in februari 2014 hun verloving bekend – zonder toestemming te vragen aan koning Filip – en trouwden vervolgens in juli dat jaar in Rome.

amedeo elisabeta
Beeld: NL Beeld

De twee zijn inmiddels al bijna tien jaar helemaal gelukkig met elkaar getrouwd, en samen hebben ze nu drie kleintjes. Alix heeft namelijk nog een grotere zus, Anna Astrid (2016), en broer, Maximilian (2019).

Troon

Als achterkleinkind van de Belgische koning, staat de kleine technisch gezien op de negende plaats in lijn naar de Belgische troon, maar dit zal over tijd nog verschuiven wanneer de kinderen van koning Filip en koningin Mathilde hun eigen nazaten op de wereld zetten.

En daar komt dus nog bij dat er origineel geen toestemming was gevraagd voor het huwelijk. Deze heeft Filip wel met terugwerkende kracht verleend, maar er wordt betwist of dat eigenlijk wel mag.

Kortom: een plekje op de troon hoeven we niet te verwachten voor Alix. Maar ach, een titel als Aartshertogin van Oostenrijk-Este heeft ze toch al.

Bron: Hello! Magazine, Royal Central | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws