Lief! Zwoyals delen nieuw kiekje jarig prinsje Gabriel

De kleine prins mag zes kaarsjes uitblazen vandaag.

Hiep hiep, hoera! Het is vandaag de verjaardag van de kleine prins Gabriel, het tweede zoontje van Zweedse prins Carl Philip en prinses Sofia Hellqvist. Het paar deelt een vrolijke foto van de jarige spruit via Instagram.

Piepkleine prins

Op 31 augustus 2017 ziet de kleine prins Gabriel Carl Walter het levenslicht als tweede kind van Carl Philip en Sofia. Als kleinkind van de vorst, koning Carl XVI Gustav, krijgt hij gewoon een prinselijke titel.

Door de jaren heen krijgen we de kroost van Carl Philip en Sofia niet heel vaak te zien. Je kinderen zo normaal mogelijk opvoeden, buiten de royal spotlights, is immers helemaal hip, en laten we eerlijk zijn – wel zo fijn voor de kids zelf. Niet alleen de Zwoyals zijn hier fan van, maar bijvoorbeeld ook onze eigen Oranjes.

Verjaardag

Via Instagram deelt het Prinsparet nu toch een trots kiekje van hun zoontje. Op de vrolijke kiek zien we de kleine Gabriel poseren in de buitenlucht in een casual gele trui van Ralph Lauren.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prinsparet (@prinsparet)

Koninklijke familie

Hoewel Gabriel nog wel z’n prinselijke titel heeft en toch écht een kleinkind is van de vorst, geldt dat hij niet meer tot de koninklijke familie wordt gerekend. Gabriel heeft dus, net als z’n broertjes, prinsen Alexander en Julian, geen koninklijke status meer.

Hiertoe besloot Carl Gustav in 2019, om de koninklijke familie meer toe te spitsen op het staatshoofd. Een officiele verjaardagspartij te paleize of een social media-bericht vanuit het Kungahuset zelf hoeven we vandaag dan ook niet te verwachten voor de zesjarige prins.

Ach: een stukje taart met papa en mama doet op die leeftijd ook al wonderen.

Bron: Instagram @prinsparet, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..