Echtgenoot van kroonprinses Victoria vertelt over echtscheidingsgeruchten

De prins bespreekt de geruchten in een zeldzaam interview.

Er gingen een tijdje geruchten rond dat het huwelijk van prins Daniel en kroonprinses Victoria op het randje van een echtscheiding zou staan. De geruchten over het royal koppel circuleerden al snel op sociale media en in de Zweedse pers. Prins Daniel reageert nu op de wilde verhalen.

Sprookjeshuwelijk

Nadat de kroonprinses van Zweden in 2002 meedeed aan de fitnesslessen van personal trainer Daniel Westling, begonnen de twee te daten. De liefde spatte ervan af en het stel trouwde op 19 juni 2010 in de kathedraal van Stockholm.

Wedding Daniel Victoria
De bruiloft van prins Daniel en kroonprinses Victoria. (Beeld: NL Beeld)

Prins Daniel en kroonprinses Victoria bezegelden de liefde met de komst van hun dochtertje prinses Estelle. Zij werd geboren op 23 februari 2012. Een paar jaar later, op 2 maart 2016 verwelkomde het echtpaar een zoon, prins Oscar.

Valse en gemene geruchten

Hoewel het huwelijk van de prins en kroonprinses op een sprookje leek, gingen er in de Zweedse roddelpers hardnekkige geruchten rond over het huwelijk van de prins en kroonprinses. Volgens het blad Stoppa Pressarna (‘stop de persen’) zouden Victoria en Daniel knallende ruzie hebben gehad omdat er ‘een andere vrouw’ het spel zou zijn. De publicatie beweerde onder andere dat de twee een ‘huwelijkscrisis doormaken’ en dat ‘Victoria een scheiding overweegt’, waar koning Carl Gustaf achter zou staan.

Nu heeft prins Daniel voorafgaand zijn vijftigste verjaardag, komende september, een interview gegeven aan SVT. In het zeldzame interview vertelt de prins over de echtscheidingsgeruchten. Hij vertelt dat de ‘valse en gemene geruchten’ over zijn huwelijk met toekomstige koningin Victoria behoorlijke gevolgen hadden voor het gezin. “Veel vrienden uit heel Zweden en het buitenland hebben contact met ons opgenomen. De geruchten bleven maar rondgaan, waarop we het gevoel hadden dat we het niet langer konden accepteren”, vertelde hij. “Ik denk niet dat er een redelijk mens is die in dit gerucht gelooft.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset)

Bijzonder persoonlijk bericht

De prins en kroonprinses van Zweden deelden in februari 2022 een bijzonder persoonlijk bericht op Instagram: “Het is onder onze aandacht gekomen dat er een uitgebreid negatief gerucht wordt verspreid over onze privérelatie. Er verspreiden zich beschuldigingen over verraad in de relatie en een aanstaande scheiding. Normaal gesproken geven we geen commentaar op geruchten en speculaties. Maar om onze familie te beschermen willen we voor eens en voor altijd duidelijk maken dat de geruchten die nu de ronde doen volkomen ongegrond zijn. Victoria en Daniel.” – Een duidelijk statement van het kroonprinselijke paar!

Bron: Hello Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..