Spaanse Prinses Leonor ruilt haar tiara in voor militaire baret

De baret wordt traditioneel gedragen door de Spaanse infanterie.

Als eerste in lijn naar de troon, heeft Spaanse kroonprinses Leonor ook uitzicht op de rol van opperbevelhebber van het Spaanse leger. En om zich alvast goed voor te bereiden op deze rol, is ze in augustus begonnen aan een militaire opleiding in Zaragoza. En nu – een kleine maand later – heeft de prinses al een grote mijlpaal bereikt in het eerste jaar van haar opleiding.

Militaire Academie

Afgelopen voorjaar deelde het Spaanse hof hoe de toekomst van hun troonopvolger eruit zou zien. Eerst staat er een jaar aan de Academia General Militar in Zaragoza op de planning. Daarna volgt ze een jaar bij de Spaanse marine, en het laatste jaar besteedt de prinses bij de Spaanse luchtmacht. Maar hey, ‘time flies when you’re having fun‘, zeggen ze toch altijd?

Militaire baret

Hoewel de prinses nog maar een maandje vertoefd op de academie, is er recent naar buiten gekomen dat ze al een hele grote mijlpaal heeft bereikt. Zo heeft Leonor haar Combatant Training Module voltooid, samen met haar medestudenten. Het resultaat? Het in ontvangst nemen van de zogeheten ‘baret granché’ – wat staat voor de kleur van de baret: dieprood. Het heugelijke nieuws werd recent gedeeld op de Instagram-pagina van het Spaanse leger.

“Prinses Leonor van Spanje heeft haar tiara ingeruild voor een militaire baret. Ze is officieel lid van het Spaanse leger en zet haar militaire studies voort aan de Algemene Militaire Academie in Zaragoza.” In het bericht staat dat haar curriculum inmiddels is uitgebreid met de nodige kennis over de militaire geschiedenis, rechten en strategieën. “Ze zal deelnemen aan veldoefeningen en een strijder worden naast haar klasgenoten”, sluiten ze het bericht mee.

Bron: Royal Central | Beeld: Instagram, NL Beeld

Laatste nieuws