Aha: zo noemt de Spaanse pers prinses Alexia

Zo gek klinkt het nog niet.

Nu prinses Alexia eindelijk 18 jaar is, – voor nu – klaar is met school, haar eerste officiële royal duty heeft volbracht én voor het eerst haar opwachting heeft gemaakt bij Prinsjesdag, kunnen we wel stellen dat ze du moment druk bezig is om haar eigen karakter te ontwikkelen en zichzelf. Om maar te spreken over het feit dat ze zich wereldwijd op de kaart aan het zetten is als tweede in lijn voor de Nederlandse troon.

Bijnaam

En omdat onze prinses Alexia inmiddels steeds vaker in de Nederlandse media verschijnt, heeft de Spaanse media hun oog ook steeds vaker laten vallen op Lex. Want wat blijkt? De Spaanse media hebben al een heuse bijnaam bedacht voor de prinses. Zo noemen ze haar ‘de glamourprinses’ én hebben ze nog wel wat te zeggen over haar: “Alexia der Nederlanden is een van de meest flirterige prinsessen van haar generatie. Altijd als er een camera voor haar neus staat, zien we de middelste dochter van Willem-Alexander en Máxima pruilen en poseren als een echte influencer”, aldus de Spaanse media.

Fashion princess

In Nederland staat de prinses echter niet alleen maar bekend als ‘de glamourprinses’. Zo volgen we haar ook op de voet als het gaat om haar modieuze outfits: al draagt ze een duur kledingmerk, een oude klassieker van Máx óf een outfit van de Zara, de prinses rocks it all. Enne, dan is het ook best logisch dat de Spanjaarden ook hoge verwachtingen hadden van haar look tijdens haar allereerste Prinsjesdag, afgelopen dinsdag.

En óf ze de look rockte: zo droeg ze een prachtige roze japon van het merk Zhivago. Geen oud vertrouwd Zara-outfitje dit keer voor onze glamourprinses dus. Haar royal lokken droeg de prinses los, met enkel en alleen een subtiel, bloemig accessoire aan de zijkant. Zo te zien had het middelste A’tje dus een prima middenweg kunnen vinden tussen de koninklijke tradities en haar eigenzinnige kledingsmaak. Fashion wise absoluut een geslaagd debuut voor Alexia!

Bron: Royalty-online | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws