Onderzoek wijst uit: in deze Europese steden kun je het beste winkelen

Handig om te weten voor je volgende shopping trip.

We zijn dol op nieuwe mode items scoren, maar de winkelstraten in onze eigen stad hebben we zo nu en dan wel even gezien. We bezoeken dan ook het liefst nieuwe steden om te winkelen – en als we daarvoor over de grens moeten, so be it. Dit zijn volgens onderzoek de beste Europese winkelsteden.

Shopping trip

Voor veel modeliefhebbers is het upgraden van je garderobe in een nieuwe stad de ultieme getaway. Maar welke Europese steden kun je het beste bezoeken om te shoppen? In een nieuw onderzoek onthult online reisbureau weloveholidays in welke steden modeliefhebbers hun hart op kunnen halen.

Om de lijst te kunnen samenstellen, heeft het reisbureau meer dan 50 Europese steden vergeleken in categorieën zoals het aantal designer winkels en winkels voor vintage kleding en modeaccessoires. Daarnaast hebben ze de gemiddelde prijs van een basic item van een keten zoals Zara of H&M berekend.

Top 3

Madrid is de absolute winnaar en blijkt met een ruime keuze aan vintage-, designer- en accessoirewinkels hét walhalla voor modeliefhebbers. Daarnaast hebben ze gemiddeld de meest betaalbare prijzen in vergelijking met andere Europese steden. Win-win, nietwaar?

De Britse hoofdstad Londen eindigt op een mooie tweede plek, en dat is niet zonder reden. Voor degenen die de voorkeur geven aan tweedehands items, is Londen de place to be. Met maar liefst 111 vintage winkels kun je hier meer dan genoeg preloved items scoren.

Onze eigen hoofdstad – die we voortaan gewoon modehoofdstad durven te noemen – heeft ook een mooi plekje in de ranking gekregen. Met een derde plek, blijkt Amsterdam een pareltje te zijn op het gebied van winkelen. Dus: zin om je garderobe te verrijken, maar geen tijd om de grens over te gaan? Dan weet je waar je moet zijn!

Heb jij de top 3 modesteden al bezocht? Lucky you! Hieronder vind je de complete top 10. Zo kun je gestaag het lijstje afwerken…

Top 10 shopsteden

Ultieme basics

Toch is het verrijken van je garderobe niet altijd nodig. Want hoewel er ook dit najaar een hoop trends op ons liggen te wachten, zijn er een paar klassiekers waar je áltijd op terug kunt vallen. Denk aan zwarte laarzen, de klassieke trenchcoat, een coltrui of blazer. Mis je nog één of meerdere van deze basics? Dan zul je die vast kunnen vinden in Madrid, Londen of natuurlijk ‘gewoon’ Amsterdam!

Bron: Marie Claire, Weloveholidays | Beeld: Pexels, Anastasia Shuraeva

Laatste nieuws