Estavana over onzekerheid na geboorte dochtertje: ‘Het mooiste maar moeilijkste’

'Die zorg die je krijgt. Dat gevoel. Daar kon ik zo slecht mee omgaan.'

Estavana Polman vond het gevoel dat ze had na het krijgen van een dochter af en toe best pittig, zo vertelt ze in een nieuwe aflevering van Beter Laat Dan Nooit openhartig aan Edwin Rutten. Ze vond het naar eigen zeggen het mooiste, maar tegelijkertijd ook het moeilijkste gevoel om te ervaren.

Onzekerheid na geboorte dochtertje

In het programma Beter Laat Dan Nooit gaat Estavana Polman samen met Henny Huisman, Ad Visser, Frits Barend en Edwin Rutten op reis. Ze dompelen zich onder in verschillende culturen en delen verhalen van hun carrières en privélevens. Nadat Estavana en Edwin samen een ballonvaart hebben mogen ervaren, denken ze daar in de culturele hotspot Siem Reap in Cambodja nog even aan terug.

“We zaten net in die luchtballon en daar kwam je wel even op jouw dochters”, begint Estavana. “Lief dat je dat zegt. Want dat is het mooie van het cliché”, reageert Edwin. “De eerste dochter denk je van ‘zo die emotie hebben we dan gehad’, en dan komt de tweede… roef!”, vertelt-ie terwijl hij met zijn handen tranen imiteert. “Mooi hè?” vraagt hij, waarna hij benieuwd is naar Estavana haar ervaringen. “Ja, ik weet het. Als je een dochter krijgt, is het het mooiste maar tegelijkertijd het moeilijkste”, antwoordt ze. ”Die zorg die je krijgt. Dat gevoel. Daar kon ik zo slecht mee omgaan”, biecht Estavana op.

“Kijk, ze zeggen natuurlijk ‘het is het mooiste wat er is’, maar ook tegelijkertijd die zorg die je krijgt”, vervolgt Estavana. “Ja, de verantwoordelijkheid die je krijgt daarvoor”, vult Edwin aan. Ze legt uit: “Die onzekerheid die je dan hebt en ik eigenlijk normaal gesproken niet heb. En dan komt zo’n kleintje en denk je: ‘dit is van mij, hier moet ik voor zorgen…”

Gelukkig

Toch durven we te stellen dat Estavana tegenwoordig gelukkiger dan ooit is met haar inmiddels niet meer zo kleine dochter Jesslynn. Ze trakteert ons dan ook regelmatig op leuke kiekjes van de twee samen op haar Instagram-pagina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Estavana Polman (@estavana)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Estavana Polman (@estavana)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Estavana Polman (@estavana)

Samen op het handbalveld, in een ziekenhuisbed of oudjaarsavond vieren; de moeder-dochterliefde spat ervan af. En die onzekerheid, die lijkt de handbalster al jaren geleden overboord te hebben gegooid. Lief!

Bron: RTL Boulevard, Instagram @Estavana | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws