De Weekendtips van Beau Monde

Van kunst en cultuur tot fijne shoptips!

Nog geen plannen dit weekend? Geen nood! Beau Monde tipt de leukste evenementen, shoptips en culi-uitjes om je weekend glamoureus mee door te komen. Enjoy!

Beleef de JOSH V x Café Georgette-ervaring

Café Georgette en fashion brand JOSH V slaan de handen ineen en komen met een geheel nieuwe ervaring! Tot en met 15 oktober kun je in de P.C. Hooftstraat genieten van een hapje en een drankje bij Café Georgette – helemaal in de stijl van powervrouw Josh Veldhuizen. “Ik ben vooral fan van de ‘You are incredi-bowl‘, die perfect aansluit bij wat we met deze samenwerking willen bewerkstelligen: Vrouwen in hun kracht zetten”, stelt ze over deze samenwerking.

Naast speciale menu-items en een sfeervol samengesteld decor uit de JOSH V Home Collection, vind je nu tijdelijk een mysterieuze Giftmachine op de bar. Bij een bestelling van het JOSH V menu krijg je een muntje waarmee je kans maakt op verschillende cadeautjes van zowel Café Georgette als JOSH V. Klinkt bon, non? Zelf sfeer (en lekkers) komen proeven? Reserveer dan meteen een tafeltje via deze link.

Waar:
Café Georgette, P.C. Hooftstraat 87A, Amsterdam

Wanneer:
Tot en met 15 oktober

Blije breiers en happy hakers

Niets is in het najaar zo comfortabel én stijlvol als een goed gebreid item. En wat is er specialer dan je éigen gebreide trui of sjaal uit de kast te halen? Dit weekend vinden de Nederlandse Breidagen weer plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Hier is volop aandacht voor breien en haken – van inspirerende workshops tot uiteenlopende markt en natuurlijk een hoop sfeer: je kunt je handwerkhart dit weekend ophalen!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by nederlandse breidagen (@breidagen)

Onder andere zullen haak-celebrity Dennis van den Brink, bekend onder de naam Dendennis, en de bekende Belgische breier Wim Vandereyeken (aka Mr. Knitbear) aanwezig zijn. Ook kun je masterclasses volgen bij onder andere Valerie Ng en Carla Meijsen. Zo kun je inspiratie opdoen bij de allerbesten! Tickets voor het event zijn aan de deur te verkrijgen of vooraf te boeken via de site.

Waar:
IJsselhallen, Rieteweg 4, Zwolle

Wanneer:
13 en 14 oktober, 10.00 – 17.00 uur

Culturele legendes in het Kunstmuseum

Het Kunstmuseum in Den Haag opende afgelopen week hun expositie Hilma af Klint & Piet Mondriaan: Levensvormen waarin de werken van Hilma af Klint en Piet Mondriaan centraal staan. Deze twee iconen van de abstracte schilderkunst worden anno nu nog altijd geroemd om hun werken, en hun impact op de kunstwereld is niet te onderschatten.

De tentoonstelling en de bijbehorende publicatie zijn gebaseerd op nieuw onderzoek. Zo is onderzocht hoe het begrip evolutie een centraal thema is in het werk van zowel Af Klint als Mondriaan, maar ook hoe hun unieke vormentalen werden geïnspireerd door nieuwe manieren van naar de natuur kijken.

Kijktips

Na een lange dag de crea-bea uithangen, shoppen in de P.C. Hooft, of cultuur snuiven in Den Haag, kun je weer heerlijk tot rust komen met een heerlijke set films en series. Hakjes uit, tv aan, en bingen maar!

Zo verschijnt morgen op Hayu de hilarische serie House of Villains, waarin verschillende beruchte reality-schurken het tegen elkaar opnemen voor de titel ‘America’s Ultimate Supervillain’. Denk aan Tiffany Pollard (Flavor of Love), Jax Taylor (Vanderpump Rules), en Tanisha Thomas (The Bad Girls Club), en je begrijpt dat dit gloednieuwe programma vol zit met juice!

Geen zin in reality-drama, maar wel trek in een dosis spanning? Dan kun je nu op Pathé Thuis genieten van de film Mission Impossible: Dead Reckoning Part One.

Op Videoland gaat dit weekend bovendien de nieuwe serie Eén Grote Familie van start, met onder anderen Chantal Janzen, Lykele Muus, en Jeroen van Koningsbrugge. De eerste aflevering zal bovendien zaterdagavond om 21.30 uur te zien zijn op RTL 4.

Meer zin in een lekker avondje zwijmelen? De iconische film Love Actually is vanaf komende zondag weer te streamen op Netflix. Genoeg leuks te zien, dus! Wij zetten de popcorn vast klaar.

Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws