Wow! Een greep uit de duurste parfums ter wereld

Vind je je eigen parfum al duur? Het kan altijd erger!

Luxe die in een flesje wordt gevangen, we noemen het ook wel: parfum. En in de wereld van exclusieve geuren zijn er parfums die verder gaan dan iemand simpelweg lekker laten ruiken; het zijn ware meesterwerken van vakmanschap. Van met juwelen versierde flacons tot zeldzame en kostbare ingrediënten, we gaan onszelf voor vijf minuten onderdompelen in de weelde van geurige extravagance.

Haute Luxe

Roja Dove is een flamboyant parfummerk, dat er niet voor terugdeinst om een flinke dosis kostbare ingrediënten toe te voegen. Vandaar waarschijnlijk ook de prijs van ruim 3.500 voor dit flesje van 100 milliliter. Haute Luxe is een chypre-oriëntaalse geur waar het geld praktisch vanaf druipt. De topnoten van dit parfum zijn roos, bergamot, kruidnagel en amyris en elk jaar wordt een nieuwe partij Haute Luxe gemaakt. De jaarlijkse voorraad wordt wel beperkt tot 500 flessen. De geur moet natuurlijk wel exclusief blijven!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roja Parfums (@rojaparfums)

 

Power for Women

Er zijn slechtere cadeau’s te bedenken voor een parfum-liefhebber of je geliefde, dan dit parfum. Je kunt Power for Women van Amaffi zien als een ode aan alle powervrouwen. Sensuele muskus, warm sandelhout en lederachtige oud kenmerken de rijke geur. Maar het is vooral de fles die opvalt: een metalen bol afgewerkt met gepolijst onyx emaille en bezet met 2.026 Swarovski-kristallen. En aan zo’n luxe buitenkant hangt natuurlijk wel een flink prijskaartje. Voor een flesje van 75 milliliter moet je ruim 7.300 euro neerleggen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amaffi Perfume House (@amaffi)

Flowerbomb Haute Couture

Ter gelegenheid van het zeventienjarig bestaan van het merk, onthulde Viktor & Rolf deze limited edition van hun iconische geur. En het woord ‘limited edition’ is dit keer geen stunt om de verkoop te stimuleren, er zijn slechts 30 van deze flesjes ter wereld. De extravagante parfumfles is door middel van 3D-printing vervaardigd. De topnoten zijn roos, jasmijn, orchidee en Indiase osmanthus, over een flowerbomb kunnen we dus wel spreken. Het mag een duit – ruim 2.500 euro – kosten, maar volgens de makers staat de geur garant voor explosieve vreugde in je neus.

 

Les Larmes Sacree de Thebe

In de jaren negentig waagde Baccarat, een onderneming die werd opgericht in 1764 en beroemd is om haar hoogwaardige kristal, de sprong naar de wereld van parfum. Dit leidde tot de creatie van Baccarat Les Larmes Sacree de Thebe, een van ’s werelds meest kostbare parfums, waarvan tot op heden slechts drie (!) flesjes zijn geproduceerd. De fles zelf heeft een opvallend piramidevormig ontwerp, met een dop van handgemaakt kristal in de kleur amethist. Wat dat mag kosten? De prijs wordt geschat op ongeveer 6.500 euro per 30 milliliter. Nog even doorsparen dus …

No.1 Imperial Majesty

Bovengenoemde parfums vallen allemaal in de categorie ‘vrouwengeuren’, alhoewel dat natuurlijk niks uitmaakt. Om die reden lichten we ook een parfum dat gemaakt is voor mannen uit. In 2006 werd Clive Christian’s No.1 Imperial Majesty geprijsd op 365.000 euro, en kreeg het een vermelding als ’s werelds duurste parfum’ in het Guinness Book of World Records.

Inderdaad, daar kon je een paar jaar geleden nog een vrijstaand huis voor kopen. Hoewel deze geur niet langer verkrijgbaar is, zou je er wellicht nog een kunnen bemachtigen als er ooit één geveild wordt. De fles zelf is ook een waar kunstwerk, met een vijf karaats witte diamant die is ingelegd in de 18-karaats gouden hals.

Bron: Town & Country, GQ | Beeld: Adobe Stock

 

Laatste nieuws