Lief! Stralende prins George bezoekt rugby-wedstrijd

Het rugby-team van Wales is een koninklijke supporter rijker!

Afgelopen zaterdag bezocht prins George, samen met zijn trotse vader William, de kwartfinale van de Rugby World Cup in Marseille. De twee waren hierbij aanwezig om het team van Wales aan te moedigen, dat het overigens opnam tegen de Argentijnse ‘Los Pumas‘. En dat het een spannende wedstrijd was, is duidelijk af te lezen aan het nerveuze koppie van de kleine prins.

Zo vader, zo zoon

Zoals we allemaal weten, draait de Britse royal family hun hand niet om voor een beetje lichaamsbeweging. Zo zagen we prinses Kate begin deze maand bijvoorbeeld fanatiek meedoen aan de training van het nationale rolstoelrugby-team van Engeland. En zoals je vaak ziet, valt ook binnen dit koninklijke gezin de appel niet ver van de boom. Prins George treedt namelijk in de voetsporen van zijn ouders en heeft al meerdere malen aangetoond een grote interesse te hebben in zowel voetbal als rugby.

Deze gemeenschappelijke interesse bood natuurlijk de perfecte gelegenheid om een vader-zoon uitje te combineren met wat koninklijke verplichtingen. Samen met zijn vader bezocht prins George de wedstrijd tussen Wales en Argentinië, tevens de kwartfinale van de Rugby World Cup, in Marseille. Deze wedstrijd markeert een primeur voor de tienjarige royal, aangezien dit de eerste keer is dat hij naar het buitenland reist om een wedstrijd bij te wonen.

Mini-me

Toen vader en zoon arriveerden in het indrukwekkende Stade de Marseille, voelde het bijna alsof we dubbel zagen. De jonge prins heeft vanzelfsprekend een garderobe die nogal afwijkt van die van zijn leeftijdsgenootjes, maar voor dit evenement hebben de stylisten van de royals duidelijk extra hun best gedaan. Prins George leek namelijk net een kopie van zijn vader William, beiden gekleed in donkerblauwe pakken met daaronder een licht overhemd en een rode stropdas. Dat laatste bleek een patriottisch eerbetoon aan het Welshe team te zijn. Het zorgt in ieder geval voor een prachtig beeld van de twee!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rugby World Cup (@rugbyworldcup)

Trouwe supporter

Het lijkt er dus op dat het rugby team van Wales een trouwe, koninklijke supporter rijker is. In februari vorig jaar stond George nog tussen zijn ouders terwijl ze naar Engeland tegen Wales in de Six Nations keken. Destijds was de prins nog onbeslist over welk team hij zou steunen. Het lijkt er nu op dat hij zijn keuze inmiddels heeft gemaakt!

Hoewel de moeder van George, de prinses van Wales, de kant van het Engelse rugbyteam ondersteunt als beschermvrouwe van de Rugby Football Union, lijkt George, door de Wales-wedstrijd bij te wonen, duidelijk zijn loyaliteit te tonen en de kant van pappie te kiezen. Helaas Kate!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws