Binnenkijken bij Susanna Klibansky: ‘Ons meest decadente uitje? Met een privéjet naar Monaco!’

'Gelukkig vonden we dit optrekje, want ik vind goed onderwijs heel belangrijk.'

Hun vorige mansion viel nét buiten het postcodegebied van de school waarop ze haar dochters wilde hebben. Dus verkaste Susanna Klibansky (38) met haar gezin naar een andere villa in het Gooi. “Gelukkig vonden we dit optrekje, want ik vind goed onderwijs heel belangrijk”, vertelt ze hierover aan Beau Monde.

Gezinnetje

Susanna Klibansky is alweer heel wat jaren gelukkig met haar partner Louis, maar heel vanzelfsprekend is hun relatie niet. “We komen allebei uit het Gooi en hebben ongeveer dezelfde leeftijd. Ik leerde als tiener de familie Klibansky kennen, omdat mijn beste vriendin een tijdje met Joseph ging. Toen ik een keer bij hem thuis was, viel Louis me op. Mijn vriendin zei dat hij De Broer was, een vriendin had en erg trouw was. Ik moest me dus niets in mijn hoofd halen.”

Inmiddels hebben ze samen twee meiden: Coco van tien en Cato van acht. “We woonden nog in Amsterdam toen ik zwanger raakte van Coco. We hadden daar een fijn huis, maar wel onpraktisch, we woonden zowel op twee als op vier hoog – we moesten met een lange steile trap van de tweede naar de vierde verdieping. Toevallig kwam in Bussum, waar Louis is geboren, een huis vrij tegenover dat van zijn broer. Daar hebben we met veel plezier gewoond, totdat Coco naar de kleuterschool moest. We wilden haar graag op de oude school van Louis en Joseph hebben, alleen woonden we tien meter buiten het juiste postcodegebied. Ik heb van alles geprobeerd – want dat doet een goede moeder – maar school was onverbiddelijk.”

“We zijn toen op zoek gegaan naar een huis in het juiste postcode-gebied en gelukkig vonden we dit optrekje. Het was net gerenoveerd, het was een kwestie van dozen in- en weer uitpakken. We hoefden niets te doen. In de herfstvakantie zijn we verhuisd, nu vier jaar geleden. Coco heeft maar een paar weken op die andere school hoeven zitten. Zolang de meiden naar de lagere school gaan, blijven we hier wonen.”

Met Rico in de jet

Susanna vertelt dat zij en Louis meer uithuizig zijn dan enkele jaren geleden. “Nu onze dochters wat ouder zijn, vind ik het als moeder makkelijker om ze een paar dagen naar mijn schoonouders te brengen. Dan gaan Louis en ik een weekend samen weg of met zijn broer en diens vrouw. Goede gesprekken voeren zonder geïnterrumpeerd te worden door de kinderen. Of feesten tot diep in de nacht. We waren vorig jaar voor het eerst op het Amsterdam Dance Event. Super! En ook voor het allereerst op een festival, Tomorrowland – we waren uitgenodigd door de eigenaar. ‘Dit is onze vuurdoop,’ riep ik tegen Louis.”

Als de Klibansky’s eropuit trekken, wordt er niet op een dubbeltje gekeken. “Ons meest decadente uitje? Met een privéjet naar Monaco om de verjaardag van Max Verstappen te vieren. Ons gezin, Josephs gezin en Rico Verhoeven met zijn kinderen en zijn vriendin. Acht uur ’s ochtends zaten we in de jet, om tien uur ’s avonds waren we weer thuis.”

Glas-in-lood

Het interieur van haar fraaie Gooische villa omschrijft Susanna als eclectisch. “Oud gecombineerd met modern. Zo hebben we een stalen keuken met glas-in-lood ramen. De meubels zijn vrij rustig qua kleur. Knallen doen we met de kunst. Louis heeft alles zelf bedacht en deels ook zelf gemaakt, al vindt hij het leuk om af en toe te sparren met een vriendin van ons, Brigitte Hamers van Proluca Interiors.”

Louis Klibansky en Susanna Klibansky

Lachend: “Als je Louis vraagt wat hier typisch Suus is, antwoordt hij ‘de troep’. Soms kom ik bij mensen en ligt er niets op het aanrecht. Geen papiertjes, geen sleutels, geen bonnetjes, geen lippenstiften, geen post. Ik snap niet hoe ze dat voor elkaar krijgen! De grap is dat ik de hele dag tegen mijn kinderen zeg dat ze op moeten ruimen, maar ik zelf een enorme rommelkont ben. Eigenlijk best hypocriet, haha.”

Dit artikel is deel van een groot interview met Susanna Klibansky uit de nieuwste Beau Monde. Nu in de winkels!

Tekst: Sandra ten Brink | Foto’s: Dario & Misja |  Styling: Pascalle Swinkels | Visagie: By Meedo

Laatste nieuws